Hušák dokraloval: Bývalý šéf Sazky přišel o poslední flek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hušák dokraloval: Bývalý šéf Sazky přišel o poslední flek!

Aleš Hušák se rozhodl uvolnit poslední pozici v Sazce, ale teprve když bylo jasné, že ho odvolají.
Aleš Hušák se rozhodl uvolnit poslední pozici v Sazce, ale teprve když bylo jasné, že ho odvolají. (Aha! – Petr Novotný, Martin Pekárek, ara)

Když se včera ráno bývalý generální ředitel Sazky Aleš Hušák (54) probudil, věděl, že ho za pár hodin valná hromada odvolá z poslední funkce, které se ve firmě držel. A tak se rozhodl prostřednictvím dopisu rezignovat na pozici předsedy představenstva Sazky sám.

„Jsem hrdý na to, že jsem mohl šestnáct let stát v čele jedné z nejúspěšnějších českých společnosti,“ loučil se s veřejností i novináři. Dodal, že je z něj nyní pouhý »sázející«. Sázející, který ještě nedávno pobíral milionový měsíční plat a topil se v dalších benefitech, nemluvě o luxusu, kterým se obklopoval v práci i soukromí.

Oponenti přitom tvrdí, že Hušák kvůli nesprávným rozhodnutím přivedl Sazku na pokraj krachu i díky výstavbě obrovské O2 areny v pražských Vysočanech. Budova měla původně stát kolem osm miliard korun. Bývalý Hušákův kamarád z představenstva Roman Ječmínek ale trvá na tom, že se všemi dodatečnými úvěry bude konečná suma 24 miliard!

Lze předpokládat, že si do ústraní odcházejícího Hušáka lidé zapamatují jako papaláše. A nikoliv jako schopného manažera, za něhož se on sám považuje. Svědčí o tom i fakt, že současný správce Sazky Josef Cupka musel prohlásit finance firmy za neudržitelné, a vypsat na ni konkurz. Zájemce musí dopředu složit půl miliardy korun. Hodnota firmy byla vyměřena na 3,6 miliardy korun.

Perlička na závěr: Přestože Hušák podal rezignaci sám, valná hromada ho ještě oficiálně odvolala. „Valná hromada odvolala Hušáka z opatrnosti, protože nebylo vyloučeno, že by si rezignaci rozmyslel,“ vysvětlil šéf Československého svazu tělesné výchovy Pavel Kořan.

Hušákův báječný život

Prachy, drahá auta a super bydlení. Že to toho Hušáka ještě neomrzelo? Podívejte, jaký majetek a výhody nashromáždil během působení v Sazce, čeho si jako generální ředitel užíval, a co si možná odnese v ranečku domů.

1. Luxusní nemovitosti

Hušák má byt v pražském holešovickém přístavu, vilu v Černošicích i haciendu za 60 milionů korun na španělském ostrově Menorka, kam pelášil za sluncem a pohodou, když propukly největší problémy Sazky.

2. Dva vozy Bentley

Ne jedno, ale dvě luxusní auta Bentley Continental Flying Spur po 5 milionech korun se pro Sazku pořídily za Hušákova »kralování«. Autopark ale nakonec rozpustil insolvenční správce Josef Cupka.

3. Královská kancelář

Pohled do Hušákovy »sluje« je šokem pro obyčejného člověka, který kroutí hlavou nad starožitným nábytkem a obrazy za miliony. Zhrozí se ale i milovník designu kvůli papalášskému nevkusu. Hušákovi tam bylo dobře…

4. Supersmlouva

Milion korun měsíčně s 13. a 14. platem, osobní kuchař, dvě sekretářky, dvě asistentky, dva řidiči, letadlo kamkoliv na firemní náklady a příplatky za všechno možné. Smlouva se samozřejmě psala pod jeho vedením.

5. Zlatý padák

Podle smlouvy má Hušák v případě vyhazovu či dobrovolného odchodu z čela firmy nárok na zlatý padák 70 milionů korun. Insolvenční správce Cupka dělá, co může, aby peníze nemusel vyplácet. Počítá se ale i s tím, že jej Hušák požene k soudu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.