Výtvarník David Černý: Padal s větroněm, kataputoval se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Výtvarník David Černý: Padal s větroněm, kataputoval se!

Fotografie
Fotografie (internal)

Svérázný výtvarník David Černý (44), který se proslavil růžovým tankem na Smíchově nebo bruselskou plastikou Entropa, málem přišel o život! Nezvládl totiž let se svým kluzákem a havaroval u Bystřice na Benešovsku. Umělci se naštěstí v poslední chvíli podařilo vyskočit s padákem. Katapultoval se doslova v poslední chvíli, jen 300 m nad zemí!

Černý sám se ke svému leteckému nezdaru nechce znát a popírá, že se nehoda vůbec stala. Pád jeho větroně ale potvrdil šéf benešovského aeroklubu Miloš Ramert.

„Vím, že vyskočil z větroně na padáku a že nehodu řeší odborný ústav. Je sice členem našeho klubu, ale neletěl zrovna naším letadlem,“ popsal pro MF Dnes.

K dramatické situaci došlo přesně před týdnem ve chvíli, kdy byl Černý se svým vlastním kluzákem DG 400 v hodnotě zhruba 1,2 milionu korun ve výšce kolem 600 metrů a rychle začal ztrácet rychlost.

„Pilot kluzáku vypověděl, že se dostal do situace, se kterou si nevěděl rady, a proto opustil letadlo,“ sdělil Josef Procházka z Ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod.

Větroň se pak nekontrolovatelně zřítil k zemi, kde naštěstí nikoho nezranil. Policisté vyloučili, že by Černý byl pod vlivem alkoholu.

Přečtěte si
defakto
31. 8. 2011 • 21:04

tu svou pitomou hlavu !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.