Pohřeb spisovatelky Monyové: Nejmenší syn Šimon tam nesměl být! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb spisovatelky Monyové: Nejmenší syn Šimon tam nesměl být!

Smuteční síň zdobil portrét zavražděné spisovatelky.
Smuteční síň zdobil portrét zavražděné spisovatelky. (pro Aha! – Petr Podroužek, ara)

Spisovatelka Simona Monyová (†44) milovala manžela Borise Ingra (45) do konce života, přestože ji roky psychicky týral a nakonec připravil i o život. Autorka ženských románů měla včera v Brně pohřeb. Mezi nejbližšími chyběl jen Šimon (7), nejmladší syn Monyové. Rodina si nepřála ani osobní kondolence...

A všechny zamrazilo...

Všechny zraky se upíraly k synům Monyové z prvního manželství. Dominik (20) a Michal (23) seděli v první lavici. Oporou jim byla i Michalova manželka Anička. Nejmladší syn Šimon (7) na obřad nesměl. Nepřála si to jeho babička, matka Simony Monyové. Nechtěla, aby chlapec byl na pohřbu maminky, kterou zavraždil jeho táta.

Všechny zamrazilo, když začala hrát písnička skupiny Chinaski »Dobrák od kosti«, kde se doslova zpívá: »Jsem ten, kdo tě jednou zabije, kdo tvý tělo zakryje.«

Co se během vraždy stalo

K tragédii došlo před necelými dvěma týdny v brněnských Obřanech. Již odstěhovaný Boris Ingr (45) zřejmě zneužil situace, když chtěl být vpuštěn do domu Monyové údajně kvůli návštěvě jejich syna Šimona.

Monyová souhlasila, jenže to ji stálo život. Místo toho, aby Ingr zamířil za synem, vydal se do ložnice a rozsvítil. Světlo ze zahrady spatřila manželka bratra Monyové. Ve zlé předtuše se šla podívat, co se děje, a naskytl se jí hrozný pohled. Simona ležela pobodaná v tratolišti krve. Ingr, který se poté pokusil neúspěšně o sebevraždu, nyní čeká ve vazbě.

„Děsím se toho, co ještě přijde, protože to není tak dlouho, co jsem tady byl na pohřbu herců Parduse a Jánského. Kosa nám klepe na kulturu v Brně nějak moc často. Je mi toho všeho líto a počítám do toho i Borise Ingra. To, co spáchal, je hrozné. Přeji mu dlouhý život, aby každé ráno pocítil, co udělal, protože se na něj moc zlobím! Říká se, že se s první ženou rozvedl, protože byl násilný už tehdy. Asi to měl v krvi,“ prozradil Aha! blízký přítel Simony fotograf Jef Kratochvil.

Co teď bude s dětmi

Monyová nosila manžela v srdci tak hluboko, že příjmení Ingr nechala dát i jeho dvěma nevlastním synům. „Ona byla pořád šťastná, vzpomínky mám na ni jen ty nejkrásnější, strávili jsme spolu i poslední dovolenou. Nyní se musíme postarat především o to, aby kluci měli kde být. Dva nejmladší budou s námi, nějak to musíme zvládnout. Nejstarší už má svůj rodinný život. Žádáme také o to, aby nám byl Šimon svěřen do péče. Už ví, co se stalo, s výjimkou toho, jak se to stalo. Je na tom relativně celkem dobře. Hroznou věc se dozvěděl za přítomnosti psycholožky. Uvidíme, co bude dál, zda mu to bude někdo připomínat, jde prvním rokem do školy,“ prozradil Aha! Gustav Urbánek, bratr Simony Monyové.Brněnská autorka především románů pro ženy vydala celkem 29 knih.

„Jednou mi řekla, že jich chce napsat sto. Měla domluvenou spolupráci s televizí a před sebou velkou budoucnost,“ dodal Jef Kratochvil. Spisovatelka Monyová včera dopsala svoji poslední kapitolu života.



Přečtěte si
anamora
18. 8. 2011 • 09:00

a ted se divme, že obyčejné ženy se bojí násilí ohlásit, když to neudělá ani taková ženská jako byla Simona. Ta to asi neudělala kvůli pomlám, no ale jako příklad to jedrsný. měla peníze, práci, zázemí, podporu přátel a neudala ho. mraky týraných žen nemá nic z toho jen ten strach to udělat....tak kde je chyba?

perla99
17. 8. 2011 • 19:42

tím ho neospravedlňuji, ale novináři by neměli spekulovat. A pokud ji opravdu zabil a ona s ním byla, milovala ho, ikdyž ji týral - nebyla v pořádku!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.