Pochod homosexuálů a leseb v Praze: Vzduchem létalo pečivo i dýmovnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pochod homosexuálů a leseb v Praze: Vzduchem létalo pečivo i dýmovnice!

Stovky kluků si včera navlékly ženské šaty a vyrazily do průvodu.
Stovky kluků si včera navlékly ženské šaty a vyrazily do průvodu. (Aha! – Alexandr Malachovský, Václav Nekvapil, ČTK)

Až pět tisíc homosexuálů včera zablokovalo centrum Prahy svým pochodem Prague Pride 2011. Od náměstí Republiky pochodovali přes Václavské náměstí na Střelecký ostrov. Jejich den D se cestou pokusily znepříjemnit skupinky odpůrců, hlavně z řad radikální pravice.

Už na Jungmannovo náměstí na projíždějící alegorické vozy, na nichž tancovali často polonazí gayové a lesby, pokřikovali sympatizanti Dělnické strany sociální spravedlnosti, které se snažila zpacifikovat zásahová jednotka policie. Nepodařilo se jim to ale úplně.

Jeden z radikálů se pokusil sebrat dívce deštník oslavující homosexualitu, a rázem byla na světě potyčka, kterou ukončili až muži zákona.

Nelibost s počínáním homosexuálů projevovali extremisté po svém, když na jedoucí vozy házeli plastové láhve. A z vozů s tančícími gayi zase létaly mimo jiné ztvrdlé buchty, které si nicméně našly cíl mezi náhodnými přihlížejícími.

„Bylo to pěkně tvrdé, tvaroh se mi rozpleskl na košili,“ postěžoval si člověk, který se k happeningu přimotal zcela náhodou.

Další incident následoval na mostě Legií, když do průvodu hodil zapálenou dýmovnici muž středního věku. Policie ho hned zadržela.

Hodinu před začátkem akce se na protest proti ní sešli křesťanští aktivisté, kteří se mj. modlili za padlé duše, ale bez problémů se brzy rozešli.

Průvodu se zúčastnily i některé známé osobnosti jako například Janis Sidovský, registrovaný partner zpěváka Pavla Vítka, režiséři Olga Sommerová či Fero Fenič.

Blýskli se tu také politici – místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier, expremiér Jiří Paroubek nebo bývalý šéf Strany zelených Martin Bursík s přítelkyní Kateřinou Jacques.



Přečtěte si
paegasrobin
15. 8. 2011 • 11:54

90 milionů za návštěvu bývalého člena Hitlerjugend a autorita ? Tak to máte dobrý vy černo***níci.Mne pobuřují věřící,že musím platit návštěvu představitele nej zločinnější organizace v historii lidstva ! Nehezky,nepěkně zadlužujete nás,děti a budoucí generace. http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/39309/kolik-stoji-pronajem-papeze.html Církev a KDU&ČSL pobouřila,znechutila motoristy a motorkáře http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-domaci/123364/pivovar-bernard-pobouril-verici-falesnym-pa pezem.html

majojo
15. 8. 2011 • 09:32

majojo
15. 8. 2011 • 09:31

...ale když si někdo nabarví prd.el na červeno a ještě ji vystrčí do kamery, tak to není gay, ale úchyl.

siemi
15. 8. 2011 • 08:40

DĚS BĚS !! myslím, že náš národ je zbytečn+ě moc schovívavý- jak ke zlodějské vládě a politikům, tak i k těmto úchylům

marmat
15. 8. 2011 • 01:52

Třeba TOTO si má osvojovat děti??? Na POCHOPENÍ TÉTO ABNORMALITY se to podepsalo naprosto ZÁPORNĚ. P R O D U CÍ R O V Á N Í nebude ta pravá cesta k adopci dětí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.