Aha! pátralo po tajemném muži: Tohle je vrah z Mukařova! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Aha! pátralo po tajemném muži: Tohle je vrah z Mukařova!

Takhle vypadá vrah.
Takhle vypadá vrah. (Aha! – Martin Přibyl, Saša Vetkovská, Policie ČR)

Policie už ví, jak vypadal trojnásobný vrah z Mukařova u Prahy. Stále po něm ale pátrá. Včera vydala jeho pravděpodobný portrét a popis. Tohoto muže svědci viděli ve středu večer v okamžiku, kdy v ulici Na Ladech napadl nožem a smrtelně zranil Jiřího J. (†48).

Na svědomí by měl mít i jeho dceru Zuzanu (†24) a jejího přítele Martina C. (†37), které policie objevila ubodané v domě. „Je velice pravděpodobné, že hledaný byl potřísněn krví, a nelze vyloučit, že i zraněný,“ řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Podle svědků se tento muž skláněl na ulici nad Jiřím J. Útočníkovi bylo asi 30 let. Byl 180 centimetrů vysoký, měl podsaditou postavu, oválný obličej a tmavé, krátce střižené vlasy. Na sobě měl světlou šusťákovou bundu s oranžovým pruhem na rukávech.

„Je možné, že v Mukařově a ulici Na Ladech byl už kolem 16. hodiny. Zřejmě se pohyboval pěšky v okolí místa činu,“ dodala mluvčí. Jakékoliv informace o hledaném policie přijme na lince 158.

Sousedé: Jsme v šoku! Zuzka se pořád smála!

Dům, kde ke krvavé tragédii ve středu večer došlo, ohledávali i včera krimalisté. Místní ho obcházejí se zatajeným dechem. Stále si neumějí vysvětlit, proč by někdo na tuto rodinu tak brutálně zaútočil. Muže na policejním identikitu nikdo z místních, kterým jsme ho ukázali, neznal.

Žárlivost, loupež, finanční problémy – to jsou motivy, o nichž místní spekulují. Žádný jim ale nesedí. „Nevěřím, že by za tím byl Zuzky bývalý přítel. Vždyť s Martinem už byla přes tři roky a nic zvláštního se kolem nich nedělo,“ řekla Aha! mladá žena s kočárkem. I loupežný motiv místní vylučují. Mezi lidmi se hovoří i o tom, že mladí řešili finanční problémy a tohle byl důsledek.

„Všechno jsou to jen dohady. Žili pro sebe, byli uzavření. Každý den jsme se potkávali a ani neodpověděli na pozdrav,“ prozradil starší muž z nedalekého domku. Nejhůře vraždu Zuzany nesou její kolegyně v obchodě v Říčanech, kde prodávala.

„Byla usměvavá, všude jí bylo plno. Milovala psy, bavila se, byla mladá. Úplně normální holka. Nemůžeme se z toho vzpamatovat,“ reagovala Zuzanina kolegyně a jen stěží zadržovala pláč. Ani ona v blízkosti Zuzky hledaného muže nikdy neviděla.



Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.