Meteorologové: Včera 13 °C a dnes? Pařák 24 °C | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Meteorologové: Včera 13 °C a dnes? Pařák 24 °C

Slunečné počasí
Slunečné počasí (: ara)

Zatímco včera jsme ještě mrzli a balili se do teplých bund, dnes na nás počasí přichystalo své letní zbraně. Teplota by měla vystřelit nad dvacítku a na nebi se budou mráčky prohánět jen občas...

Výkyvy počasí by tak měly pokračovat bez ohledu na to, že je srpen, podle statistik nejteplejší letní měsíc. „Opět nás čekají teplotní výkyvy.

Zatímco včerejší den byl ve znamení spíše podzimních teplot, tak dnes se dostaneme až k příjemným 24 °C,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Zároveň dodala, že od začátku prázdnin jsme měli typicky letních dní (kd

y teploty vystoupila nad 25 °C) pouze 10 a chladných dnů, kdy teplota nedosáhla dvacítky, bylo celkem 14! „Teplá fronta dlouho nevydrží, začátkem příštího týdne by se mělo zase ochladit a poté opět oteplit,“ předpověděla meteoroložka. Tento výkyv nás může nepříznivě ovlivnit.

„Velkou oblačnost nejhůře snáší skupina labilních občanů, která může pociťovat psychické problémy, deprese. Náš organismus má nastavený tzv. biorytmus během roku a v současné době potřebujeme slunce a teplo. To, že je ho letos v létě méně, se může negativně na nemocnosti a naší náladě projevit během zimy,“ uzavřela Honsová.

Dlouhodobá předpověď: Jak bude?

11. – 20. srpna:

Ze začátku bude oblačno, postupně začnou převažovat dny slunečné s maximální teplotou dosahující výše až 28 °C.

21. – 31. srpna:

Z počátku budeme mít hezké počasí se slunečnými dny s teplotami nad 25 °C. Ke konci období přibude bouřek.

1. – 10. září:

Bouřky a přeháňky a vítr nás budou trápit zejména ze začátku září. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 – 25 °C.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.