Karel Kellner: 1 houba za tři čtvrtě minuty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Kellner: 1 houba za tři čtvrtě minuty

Houbařský král chřibských lesů na Zlínsku Karel Kellner (62, vlevo) se do lesa vydal s kamarády.
Houbařský král chřibských lesů na Zlínsku Karel Kellner (62, vlevo) se do lesa vydal s kamarády. (Foto Aha! – Petr Novotný, Bohumila Lapčíková, Jan Čada)

Houbařská sezona je v plném proudu! Protože meteorologové v dalších dnech předpovídají déšť, očekává se, že se houbám bude dařit i nadále. Sortiment hub, které lidé najdou v lesích i na loukách, je bohatý.

Rostou zejména hřibovité houby (hřib dubový, smrkový, kolář a koloděj), muchomůrky, holubinky, lišky a další druhy. Houfně se objevují i muchomůrky růžovky, ryzce, bedly vysoké a červenající nebo žampiony ovčí a polní. Vydejte se do lesa a zapojte se do naší soutěže o krále houbařů. Fotografie svých úlovků posílejte na aha@ahaonline.cz

Hřiby z Chřibů

Houbařský král chřibských lesů na Zlínsku Karel Kellner (62, vlevo) se do lesa vydal s kamarády. Soutěžili, kdo za hodinu nasbírá nejvíce. Pan Karel vyhrál s 85 zdravými kousky! Jednu houbu tak sbíral průměrně tři čtvrtě minuty. Největší pravák měl půl kila. Z úlovku byla vynikající omáčka.

Budou potřeba valníky

Dvě stovky suchohřibů, praváků, křemenáčů a klouzků »ulovil« Miroslav Fládr jen tak při přechodu středočeských Brd.  „Podmínky k růstu jsou díky srážkám natolik skvělé, že je možné, že letošek dokonce překoná loňskou senzační sezonu. Myslím, že soutěž o krále houbařů vyhraje ten, kdo do lesa přitáhne největší valník, protože nyní už nejde o hledání, ale o to, jak úrodu z lesa dostat,“ říká.

Stůl plný praváků

Houby už konečně rostou ve velkém i v Beskydech. Přes 200 krásných a zdravých praváků nasbíral pan Lapčík z Ostravy poblíž přehrady Šance.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.