Tábor hrůzy: Školáka rozsápal medvěd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tábor hrůzy: Školáka rozsápal medvěd!

Mrtvé zvíře leží uprostřed tábořiště.
Mrtvé zvíře leží uprostřed tábořiště. (ČTK/AP)

Prázdninové dobrodružství britských školáků ve věku 16 – 23 let na ledovci skončilo obrovskou tragédií. Mladíci kempovali na norském souostroví Špicberky. Jeden z nich ale za dobrodružství zaplatil životem. Společně se dvěma kamarády spal ve stanu, který časně ráno napadl lední medvěd, jenž se do tábořiště vydal za lovem potravy.

Horatio Chapple (†17) byl krvelačnou šelmou (254 kg) rozsápán na kusy. O svůj život pak museli bojovat i jeho spolunocležníci. Zvíře se vrhlo i na Patricka Flinderse (16), kterého udeřilo pravou tlapou do obličeje a do ruky. Patrick si život zachránil tím, že medvěda praštil vší silou do nosu.

Zabránit zvířeti v dalšímu běsnění se podařilo až skupinovému vedoucímu, který medvěda zastřelil. I on ale při střetu s šelmou utrpěl velmi ošklivá zranění. Společně s ním byli těžce zraněni tři mladí lidé. Před šelmou měl táborníky uchránit nástražný drát, který osudnou noc vypověděl službu.

Na místo neštěstí dorazili po několika minutách v helikoptéře policisté a dva týmy neurochirgů, kteří byli přivoláni satelitním telefonem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.