Kajínek: Je zpět na Mírově | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kajínek: Je zpět na Mírově

Vrah Jiří Kajínek zůstává na doživotí za mřížemi.
Vrah Jiří Kajínek zůstává na doživotí za mřížemi. (ČTK)

Doživotně odsouzený vrah Jiří Kajínek (50) je zase na Mírově na Šumpersku. Před deseti lety a devíti měsíci zboural mýtus, že z této pevnosti nikdo neuteče.

Do nejpřísněji střeženého vězení v Česku byl převezen minulý pátek z Karviné. Tam ho čeká již třetí dlouhodobější pobyt. Právě odtud 29. října 2000 pomocí pilníku a roztrhaných prostěradel uprchl.

Čtyřicet dnů se pak skrýval v pražském bytě orlického vraha Ludvíka Černého, s nímž se na Mírově seznámil. Na Mírově teď není náhodou. „U určitého typu vězňů provádíme jejich nepravidelné střídání ve věznicích. Jde o to, aby si nezvykli na dané prostředí a například tam nenavázali osobní kontakty s ostatními vězni či dozorci,“ objasnil mluvčí vězeňské služby Robert Káčer.

Podle Káčera není Kajínek ve stejné cele, ve které již pobýval. Krajský soud v Plzni Kajínkovi uložil doživotí za vraždu podnikatele Štefana Jandy a jeho bodyguarda Juliána Pokoše a pokusu o vraždu Vojtěcha Pokoše v květnu 1993.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.