Povedená rodinka: Otec bručí za vraždu a syn jde taky do lochu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Povedená rodinka: Otec bručí za vraždu a syn jde taky do lochu!

Svatopluk Blažek (vlevo) jde do basy.
Svatopluk Blažek (vlevo) jde do basy. (pro Aha! – Marek Lukeš)

Sedm let a deset měsíců natvrdo. To je trest pro několikanásobného recidivistu Svatopluka Blažka (31) z Uherského Hradiště. Vloni v září v opilosti kovovou tyčí málem umlátil o dvacet let staršího muže.

„Zlomil mu prakticky všechny kosti v obličeji. Jen shodou šťastných náhod muž neutrpěl žádná vážnější zranění a přežil,“ uvedl státní zástupce Leo Foltýn. Mladý agresor se před soudem ani nesnažil zapírat.

„Dejte mi klidně třeba trest smrti a je to hotovo. Já tady nebudu obhajovat blbosti. Prostě jsem ho praštil,“ uvedl Blažek. Psychiatr potvrdil, že mladík trpí závažnou poruchou osobnosti a pod vlivem alkoholu není schopen kontrolovat své jednání. Vliv na jeho osobnost měly i otřesné rodinné poměry.

Matka-alkoholička žije jako bezdomovkyně. A ještě hůře se vybarvil otec. Před třemi lety obzvláště brutálním způsobem zavraždil svou přítelkyni, která mu byla nevěrná. Vyfasoval za to 24 let za mřížemi. Otec a syn se tak nyní ve vězení po letech opět sejdou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.