Zpěvačka Marcela Březinová: Spálili ho bez obřadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zpěvačka Marcela Březinová: Spálili ho bez obřadu

Marcela Březinová truchlí.
Marcela Březinová truchlí. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, ara)

V pravé poledne včera ve strašnickém krematoriu v Praze zpopelnili ostatky tragicky zesnulého režiséra Zdeňka Švarce (†57), manžela zpěvačky Marcely Březinové (50). „Vše proběhlo bez obřadu,“ potvrdila deníku Aha! dispečerka krematoria. Marcela s rodinou u toho nebyla. Celý den se zdržovala doma – na statku v Suchdole na Kutnohorsku.

Známá rocková zpěvačka to udělala tak, jak v týdnu avizovala. Nechtěla žádný veřejný pohřeb. Proto nechala manžela, jehož našli minulý týden v pátek oběšeného v Roztockém údolí, zpopelnit bez obřadu.

Až si Marcela nebo její syn Jan (18) vyzvednou urnu s popelem, teprve pak se s milovaným manželem a tátou naposledy rozloučí. Kde, to zatím není jasné.

„Pokud vím, pohřeb bude malý, intimní a pouze v nejužším rodinném kruhu. Víc toho nevím,“ řekl deníku Aha! kolega zesnulého Švarce, režisér Jiří Adamec (63).

Proč si úspěšný režisér Rodinných pout a cyklu 3+1 s Miroslavem Donutilem, s nímž chtěl také natočit celovečerní film, vzal život, dosud nikdo neobjasnil. Před sebevraždou byl tři dny nezvěstný. Právě v osudný pátek, kdy se oběsil, čekala Švarce operace žlučníku.

Pitva ukázala, že ho trápil jen žaludeční vřed. Zda považoval bolesti břicha za jiný, vážnější problém a život si vzal třeba ze strachu z rakoviny, už se nikdo nedozví – dopis na rozloučenou nezanechal.



Přečtěte si
jesie
31. 7. 2011 • 19:39

V čele s tebou, ty skoč první.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.