Ubodaná Deniska (†11): Policie obvinila jejího bratra (17) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ubodaná Deniska (†11): Policie obvinila jejího bratra (17)

Kamarádi udělali Denisčin smuteční portrét.
Kamarádi udělali Denisčin smuteční portrét. (Facebook)

Kauza ubodané Denisky (11) z Krnova na Bruntálsku má další posun. Policie včera přiznala, že z vraždy školačky už obvinila mladistvého! Jeho jméno ale kvůli nízkému věku nesdělila. Z okolností případu vyplývá, že za hrůzným činem stojí bratr (17) dívenky.

Deniska byla nalezena mrtvá s bodnými ranami v oblasti krku v pondělí odpoledne. Od začátku vyšetřování byl podezřelý bratr dívky, který měl se sestrou dlouhodobé spory. Motiv činu zatím není jasný, policie ale včera oznámila novou skutečnost.

„Vrchní komisař již zahájil trestní stíhání mladistvé osoby. Státní zastupitelství rovněž podalo návrh na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.Podle sousedů se sourozenci často hádali a dělali si naschvály.

V kritický den se bratr se sestrou museli opět pohádat, protože sousedé slyšeli z bytu křik a dupání. „Asi po dvaceti minutách místo hádky byl slyšet srdceryvný řev o pomoc a pak ticho,“ popsali sousedé.

Krnov je tragédií zdrcen. Denisku všichni známí i přátelé vykreslují jako hodnou dívku, která se dobře učila, chodila do tanečního kroužku a byla bezproblémová. „Trénovala jsem ji a byla to super holka. Je mi to hrozně líto,“ vzpomínala na ni její trenérka Nela Doležalová.

O jejím bratru naopak nikdo nic pozitivního neřekl. Údajně byl agresivní a špatně se učil. Chlapce před dvěma lety dokonce vyloučili z krnovské střední školy. „Byl to ve všech ohledech silně problémový žák,“ potvrdil informaci její ředitel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.