Hotel Orlík a 13 vil: PRODÁNO ZA 60 MILIONŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hotel Orlík a 13 vil: PRODÁNO ZA 60 MILIONŮ!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dvaadvacet let ležel areál u Orlické přehrady s hotelem Orlík a třinácti vilami slavných komunistů včetně exprezidenta Gustáva Husáka takřka ladem.

Až nyní se stát rozhodl břímě zbavit a téměř pětisethektarovou oblast prodal za necelých 60 milionů korun fi rmě Orlík. Ta byla přitom v minulosti spojována s takovými mafi ánskými »formáty«, jako byli mrtvý šéf pražského podsvětí František Mrázek či uprchlý podnikatel Tomáš Pitr.

Nejzajímavějším objektem je kromě kdysi luxusního hotelu Orlík, který pojme 110 hostů, hlavně takzvaná Husákova vila. Ačkoliv ji užívali už před ním prezidenti Antonín Novotný, který ji i v 60. letech nechal postavit, a Ludvík Svoboda, až symbol normalizace Husák z ní udělal hnízdečko pro večírky prominentů.

Po revoluci se ale celé oblasti ujali tehdejší nadějní podnikatelé a budoucí mafiáni. Pobývali zde všichni od Mrázka po Krejčíře i Pitra a v areálu byl před osmi lety dokonce zavražděn Petr Šebesta těsně předtím, než měl svědčit proti Krejčířovi. A právě na tyto lidi byla dlouhou dobu napojena společnost Orlík, kterou nyní zastupuje Jiří Červinka. Ten ale odmítá o spojitosti s mafií spekulovat.

Koneckonců – jeho firmě se podařilo monstrareál koupit takřka za hubičku. Nejen proto, že jsou objekty v totálním rozkladu a náklady na rekonstrukci by takřka převýšily hodnotu, ale i proto, že stojí na pozemcích, které v restituci získal ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.