Trojčata ze zkumavky: Už jim je rok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Trojčata ze zkumavky: Už jim je rok!

Trojčata dostala překrásný dort.
Trojčata dostala překrásný dort. (Foto pro Aha! – Daniela Surovcová)

Trojčátka »ze zkumavky« už sfoukla první svíčku na narozeninovém dortu!

Markétka, Kristýnka a Filípek, jejichž příběh deník Aha! sleduje, se narodily Daniele Surovcové (29) a jejímu manželovi Honzovi (41) z FrýdkuMístku po umělém oplodnění. Kromě nich mají šťastní rodiče doma ještě syna Vojtíška (4), který je také »ze zkumavky«, protože manželé o miminko dlouho marně usilovali.

Udělat pořádnou rodinnou oslavu se čtyřmi dětmi ale není nic jednoduchého. Jen vyfotit všechny prcky pohromadě u narozeninového dortu dalo pořádnou práci!

„Moc jsem se těšila a stále jsem měla strach, jak vše zvládnu, přece jen s tolika dětmi občas chybí ruce. Focení u dortu bylo šílené, nestíhali jsme uhlídat, aby někdo někam nespadl nebo neplácl do dortu,“ směje se maminka Daniela, která je pyšná na to, jak trojčata pěkně rostou.

„Markétka, která byla vždy největší, už váží skoro 11 kilo, Kristýnka má něco málo přes 9 kilo a Filípek, co se narodil s váhou jen něco málo přes kilo, má těch kil dneska deset,“ vypočítává spokojeně Daniela.Té s péčí o rodinu kromě manžela a pomocníka Vojty pomáhá i její maminka.

„Ani to uspávání není někdy snadné. Jedno z dítek usne a další dvě ho budí. Když spí dvě, tak jako na truc třetí spát nechce,“ vypráví Daniela. Legrační chvíle u Surovců zažívají i při každodenním koupání. Sourozenci se totiž rádi koupou všichni společně v jedné vaně, a to včetně staršího Vojty!

„Teď v létě jsme to dokonce zdokonalili tak, že jim dáváme malý dětský bazének do kuchyně a tam se společně čachtají,“ vypráví maminka.

Na kolik »vyjdou« čtyři děti?

Čtyři děti jsou velká radost, ale také starost. A to i fi nanční. „Ona to není žádná legrace, jen takové botičky, které dítko nosí třeba 3 měsíce, vyjdou pro tři na 1500 Kč a rodičovský příspěvek na trojčata je jen jeden...,“ popisuje Daniela.

„Děti navíc potřebují mléko pro alergiky. K tomu pak přibudou přesnídávky a ovoce. Takže určitě jen za jídlo dáme za trojčátka měsíčně přes sedm tisíc,“ dodává.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.