Nechutný protest odborářů: Útok na ministra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nechutný protest odborářů: Útok na ministra!

Ministr Heger se svou obhajobou zdravotnické reformy neuspěl.
Ministr Heger se svou obhajobou zdravotnické reformy neuspěl. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

„Ty dobytku! Hanba! Běž do pr****!“

I s takovým uvítáním se včera setkal ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09), když se vydal mezi odboráře, kteří u jeho ministerstva protestovali proti zdravotnickým reformám, především proti rozdělování péče na standardní a nadstandardní či zvýšení poplatku za den pobytu v nemocnici ze 60 na 100 korun.

„Jsem tu proto, abych napravil věci, které jsou ve zdravotnictví špatně. Budu to dělat dál, ať na mě ukazujete ošklivá gesta, nebo ne,“ reagoval z pódia Heger. Po pár minutách to ale vzdal a kvůli neustávající sprše vulgárních nadávek odešel.

Protest začal symbolicky pět minut po dvanácté hlasitým tikotem hodin a písní Můj čas ze seriálu Sanitka. Poté se odboráři za skandování protivládních hesel vydali ke Sněmovně, kde mezi ně na chvíli přišel jako jediný ministr financí Miroslav Kalousek.

„Chodit mezi lidi se nebojím. Měl jsem pocit, že byl dav hodně zmanipulován, nicméně lidé nebyli nepřátelští. Dokonce mi půjčili i megafon,“ řekl pro Aha! ministr Kalousek, který popřel, že by měl s sebou ochranku.



Přečtěte si
winterfreshka
14. 7. 2011 • 11:13

To nedopadne dobře

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.