Sněmovna: Hádky a nefunkční mikrofon | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sněmovna: Hádky a nefunkční mikrofon

Miroslav Kalousek odboráře »vypekl«.
Miroslav Kalousek odboráře »vypekl«. (ČTK – Vít Šimánek, Petr Sznapka, ara)

Ke Sněmovně patří samozřejmě i ostré hádky či vtípky mířené na konkurující strany.

A jak známe naše politiky, vždy jsou v tomhle ohledu velmi kreativní. Podívejte se, na co přišli včera.

● Sobotku zlobil mikrofon

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka se u sněmovního pultíku rozohnil na účet pravicových reforem, až se i mikrofon rozhodl, že toho má dost, a vypnul se. Jenže Sobotka to svedl na šéfku Sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS).

„Tady není žádný knoflík, kterým bych mohl ovládat fungování tohoto mikrofonu. Jediné takové tlačítko je ve vašem dosahu,“ naštval se.

● Rathův Kocourkov

Někdejší ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD, na snímku) má za to, že za něho bylo dobře, a za Leoše Hegera (TOP 09), současného šéfa rezortu, je zcela špatně.

A jako už tolikrát neudržel svůj pověstný břitký jazyk za zuby. „To je fakt jak v Kocourkově. Vy prostě nemáte na tom ministerstvu co dělat,“ častoval ministra Rath.

● Nejsme Klaus a Zeman

Nejste k ničemu a jste zvyklí na lidi, co to dohodnou bez vás! Tuhle zprávu vyslal opozici ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

„Možná z vás mluví nostalgie po časech Václava Klause a Miloše Zemana, kde se sešli, ať už za úpatím Jánského vršku, či v Lidovém domě, a tam si to prostě dohodli, jak to bude, a ten Parlament to prostě odhlasoval,“ hřímal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.