Vězeňkyně Sandra (14) z Austrálie: Nutí mě lhát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vězeňkyně Sandra (14) z Austrálie: Nutí mě lhát!

Sandra a její maminka Nora Chvojková.
Sandra a její maminka Nora Chvojková. (Aha! – Petr Novotný, ara)

Prožít léto v Česku a mít šťastné dětství s tátou a mámou, které má stále oba ráda?

Pro Sandru (14), která pobývá v rozporu s rozhodnutím soudu s otcem v Austrálii, přestože by měla být v Praze s matkou, jen sen. Stále prosí o pomoc, snaží se sama zoufalství zvrátit v pohodu, ale bezúspěšně.

Deníku Aha! popsala svoji beznaděj v několika dalších emailech. „Už to tu nevydržím. Moc, moc se bojím, že soud teď kvůli tátovi zbaví mámu rodičovských práv! Přeci tohle nemůžou udělat, když by naopak měl někdo zbavit rodičovských práv tátu.

I když to bych nechtěla, protože ho mám ráda a dělá se to snad jen kriminálníkům,“ píše s tím, že by chtěla aspoň na několik týdnů za matkou do Prahy. „Navrhla jsem tátovi obrovský kompromis: že dodělám v Sydney ročník školy, ale za to mne pošle teď do Prahy na alespoň 6 týdnů, i když to původně mělo být 10. Nesouhlasil,“ uvádí Sandra s tím, že jí naopak vyhrožuje.

„Táta a Tomáš (bratr táty) mi řekli, že mám napsat do Aha!, že jsem si to vše vymyslela a není to pravda. A pokud tam dál už nebudu psát, tak táta zruší to zbavení rodičovských práv na mámu. To je vydírání, co?!“Případem Sandry se zabývá Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí.

„Žádost o výkon českého rozsudku, podle něhož měla Sandra trávit prázdniny v České republice, byla australskému orgánu odeslána dne 17. 6. 2011. Australský ústřední orgán přijetí žádosti potvrdil s tím, že se jí zabývá. Průběžně australskou stranu urgujeme s vyřízením této žádosti,“ sdělil Aha! šéf úřadu Zdeňěk Kapitán.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.