Bývalý československý olympionik Rudolf Gavenčiak: Střílel z brokovnice na policisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Bývalý československý olympionik Rudolf Gavenčiak: Střílel z brokovnice na policisty!

Bývalý československý boxer Rudolf Gavenčiak zmateně jezdil po Teplicích v protisměru. Když ho zastavila policejní hlídka, vytáhl brokovnici a začal střílet.
Bývalý československý boxer Rudolf Gavenčiak zmateně jezdil po Teplicích v protisměru. Když ho zastavila policejní hlídka, vytáhl brokovnici a začal střílet. (ČTK)

Výstřely z brokovnice zněly včera dopoledne přímo v centru Teplic! Muž (46) tak ohrožoval policisty, kteří jej chvíli předtím pronásledovali kvůli jeho jízdě autem v protisměru. Údajně se jedná o bývalého olympionika, boxera Rudolfa Gavenčiaka (OH Soul 1988).

Ten nejprve zmateně jezdil po městě v protisměru. Několik vyděšených řidičů, které míjel, to oznámilo policii. Když ho strážníci dostihli v ulici 28. října, vytáhl zbraň a namířil směrem k nim.

„Vystoupil z auta, vytáhl brokovnici a ohrožoval jak policisty, tak další kolemjdoucí. Pak zaběhl do průjezdu, policisté použili služební zbraně a došlo k několika výstřelům z obou stran,“ popsal policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

„Během střelby se sám poranil na ruce,“ dodal. Jako střelec byl však někdejší reprezentant neúspěšný, nikdo další zraněn nebyl.

Muž je podezřelý z útoku na úřední osobu, výtržnictví, nedovoleného ozbrojování a nebezpečného vyhrožování. Zda byl během incidentu při smyslech, nebo pod vlivem nějaké návykové látky, to policie teprve zjišťuje.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.