Matka vlastní rukou napsala: V adopci mu bude líp! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Matka vlastní rukou napsala: V adopci mu bude líp!

Malý Ondra už je v péči libereckých sestřiček.
Malý Ondra už je v péči libereckých sestřiček. (Krajská nemocnice Liberec)

Jen necelý den staré novorozeně někdo v pátek časně ráno odložil do babyboxu v liberecké nemocnici. Spolu s miminkem našli zaměstnanci nemocnice ve schránce i dopis, který psala matka dítěte.

Miminko se narodilo ve čtvrtek 7. července, váží 3,62 kilogramu, měří 50 centimetrů a včera krátce před čtvrtou hodinou ráno se ocitlo v nemocniční schránce pro odložené děti. „Chlapeček, který dostal jméno Ondřej Pátek, je v dobrém zdravotním stavu,“ řekla Aha! vrchní sestra dětského oddělení Petra Plašková.

Maminka nechala v babyboxu i dopis, ve kterém si přeje, aby se dítě dostalo do adoptivní rodiny, kde mu prý bude lépe. Podle informací lékařů mělo dítě amatérsky, přesto však správně ošetřený pupečník a bylo v chatrném dětském oblečení. To vzápětí vyměnilo za nemocniční erár.

Pod dohledem lékařů zůstane pravděpodobně celý víkend a následně poputuje do kojeneckého ústavu. Odsud je už jen krůček k urychlené adopci. Jde už o 53. dítě, které bylo odloženo do babyboxu v Česku a o druhé dítě v Liberci. V říjnu 2009 v něm zdravotníci našli holčičku, která dostala jméno Andrea Neděle.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.