Notebook zabíjí spermie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Notebook zabíjí spermie!

Šťastná rodinka.
Šťastná rodinka. (Profimedia.cz)

Nejen stres, obezita či mnohé civilizační choroby, ale také notebooky způsobují neplodnost.

Většina z nás dnes používá svůj přenosný počítač jinde než na pracovním stole – podle výzkumů společnosti Logitech téměř 60 procent lidí, kteří doma pracují s notebookem, jej při brouzdání na internetu, psaní e-mailů nebo chatování používají na pohovce, 36 procent lidí notebook používá v posteli a 16 procent u něj sedí nebo leží na podlaze.

Podle vědecké studie ze Státní newyorské univerzity může zapnutý notebook položený na klíně delší dobu zvýšit teplotu varlat až o 3 °C, což vede ke snížení počtu spermií. Pro jejich zdravý vývoj je totiž třeba teplota cca o 1–2 °C nižší, než je teplota lidského těla, tedy asi 35–36 °C. Zkrátka a dobře, před plozením potomků si raději s notebookem v posteli moc nehrajte!

Solárko pro kůži,
vražedná sauna pro spermie
Asi i vám se někdy stalo, že jste při práci s laptopem na klíně pocítili, jak se citelně zahřívá – teplota spodní části může být tak vysoká (až 70°C), že se některým nadšeným hráčům či internetovým brouzdalům dokonce vytvořily na stehnech nápadná zarudnutí, jaké známe, když přeženeme svůj limit strávený v solárku.

Jak s notebookem v posteli
Pokud se ale svého digitálního miláčka pochopitelně nechcete vzdát, na trhu jsou dnes k dispozici pohodlné podložky, které vedro z laptopu dokáží eliminovat. V letní sezóně si tak můžete zpříjemnit zábavu či práci a ochránit nejen své zdraví, ale i samotný notebook. Vyberte si podložku, která dobře izoluje teplo nebo má dokonce aktivní chlazení v podobě zabudovaného ventilátoru. Některé kombinované podložky mají i vestavěné kvalitní reproduktory a pohodlné polstrování. A spermie přežijí…

Autor:  onl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.