Nejlepší tipy pro úžasné léto: Zabavte své děti o prázdninách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejlepší tipy pro úžasné léto: Zabavte své děti o prázdninách

Fotografie
Fotografie (internal)

Prázdniny jsou tady a s nimi i spousta volného času!

Jak si ho ale pořádně užít a zaměstnat děti, aby se ani chvilku nenudily? Deník Aha! přináší tipy na letní akce připravené speciálně pro vaše ratolesti. Vychutnejte si léto na rytířských turnajích, v aquaparcích, s indiány nebo mezi zvířaty v zoo.

ČERVENEC - Čechy

1.

V zámeckém areálu v Dětenicích na Jičínsku si celé léto užijete dobrodružné rytířské slavnosti a turnaje v plné zbroji na koních. Turnaje začínají dnes a probíhají po celé prázdniny každý den od 13 hodin kromě pondělí. Pokud bude pršet, je připravena krytá tribuna až pro 450 návštěvníků. Děti 95 Kč/dospělí 195 Kč

2.-3.

Poslední šance prohlédnout si výstavu gigantických pravěkých tvorů Doba ledová na holešovickém Výstavišti v Praze. Uvidíte mamuta i tygra šavlozubého! Všichni, kdo s sebou vezmou své vysvědčení, mají vstupné zdarma!

5.

Puberťáky potěší první výstava sběratelských tenisek na území České a Slovenské republiky. 60 párů bot si můžete prohlédnout v prostorách pražského obchodu Queens v ulici U půjčovny v Praze 1.

9.

Ve Starých Hradech v Českém ráji si od 10 hodin užijete den plný soutěží a her s pohádkovými bytostmi. Pohádkové hraní můžete podniknout každou prázdninovou sobotu a středu na nádvoří hradu.

10.

Máte rádi Krtečka a jeho kamarády? Pokud ano, nenechte si ujít interaktivní výstavu nejen pro rodiny s dětmi v Regionálním muzeu v Litomyšli. Výstava připomíná, že večerníčkový Krteček slaví 55. narozeniny. Rodinné vstupné je 60 Kč.

15.-16.

Vydejte se za úplňku na tajuplnou procházku za vlčí smečkou do pražské zoo! Prohlídky se konají od 20.30, 21.00 a 21.30 hodin. Nezapomeňte se objednat na tel. č. 296 112 230.

17.

Poprvé budou mít návštěvníci pražské Botanické zahrady možnost prožít v Lesních expozicích Severní Ameriky víkend v indiánském duchu. Zájemci si zkusí vyrobit náramky, čelenky, bubínky a jiné indiánské předměty. Indiánské hry, hod oštěpem a střelba z luku zaujmou hlavně děti. Rodinné vstupné je 125 Kč.

18.

Vyzkoušejte historicky zaměřené komentované jízdy vláčkem v horní části pražské zoo. Dozvíte si leccos o historii zoo a pěkně pohodlně si prohlédnete zvířata. Akce trvá až do neděle24. 7.

24.

V libereckém aquaparku Babylon si vylovte výherní žetony a vytočte si na letním kole štěstí hodnotné poukázky a zajímavé dárky. Kolo štěstí se roztáčí od 1. 7. do 31. 8. 2011 každý den ve 12.30, 15.30 a 18.30 hodin. Rodinné vstupné na celý den 1050 Kč.

25.

Vezměte děti na výstavu plnou kostýmů a rekvizit z barrandovských studií. K vidění budou šaty z pohádky Tři oříšky pro Popelku, ze strašidelné pohádky Panna a netvor a dalších. Výstava se koná v Galerii umění v Karlových Varech do 4. září.

30.

Lev Paris v pražské zoo slaví 11. narozeniny a vy je můžete oslavit spolu s patrony chovu lvů, hokejisty Slavie. Rodinné vstupné pro dva rodiče a dvě děti je 450 Kč.

ČERVENEC - Morava

3.

Na náměstí Svobody ve Frýdku Místku sídlí zbrusu nové muzeum hraček. Prohlédnete si zde hračky z let 1850 – 1989 a také největší kolekci hraček československé výroby do roku 1989.

4.

Zoo Olomouc připravila tradiční večerní prohlídku. Návštěvníci budou mít možnost projít si přírodní areál olomoucké zoologické zahrady v podvečerních hodinách, kdy jsou zvířata obvykle nejaktivnější. Prohlídku si objednejte na telefonu 774 450 411. Děti 50 Kč, dospělí 90 Kč.

6.

Malé i velké návštěvníky okouzlí mořské akvárium na ostravské Černé louce, které nabízí stálou expozici mořské a sladkovodní fauny a flory. Seznámíte se s obyvateli oceánu, jako jsou žraloci či murény a také s plazy z Afriky a opičkami z Jižní Ameriky. Děti platí 40 Kč, dospělí 80 Kč.

12.

Na zámku v Napajedlech na Zlínsku si můžete až do konce září prohlédnout novou expozici téměř stovky historických panenek a zhruba 50 starobylých kočárků. Vstupné za osobu je 30 Kč.

16.

Lákají vás chvíle napětí? Chcete poznat tajemné kobky pod brněnským Špilberkem a nahlédnout do osudů nejznámějších špilberských vězňů? Absolvujte noční prohlídku chodeb zdejších kasemat. Prohlídku si dopředu rezervujte v Muzeu města Brna Další termíny: 23. 7. a 30. 7.

20.

Malé i větší děti zaručeně zabavíte v Dinoparku v Doubravě u Karviné. Na ploše 20 ha je přichystáno více než 30 scén se 70 modely druhohorních zvířat v životních velikostech. Navštívit můžete i 3D kino. Děti zaplatí 80 Kč, dospělí 150 Kč.

22.

Ve Westernovém parku v Boskovicích je každý den připraven bohatý program včetně ukázek kovbojské práce, show s kolty a pro dospělé se konají country večery. Děti 100 Kč, dospělí 200 Kč. Otevřeno celé léto kromě pondělí.

23.

Zábavný program pro děti od 9 let připravili od 14 hodin Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy v Ostravě. Na programu je pořad Honza a Lucka poznávají Zemi a Měsíc. Rodinné vstupné 120 Kč.

26.

Přijďte si vyrobit originální tričko! Vaše děti se v mateřském centru v Boskovicích naučí techniku stírání či razítkování. S sebou potřebujete jen bílé tričko na tvoření. Vstup zdarma. Začátek v 9.30 hodin.

30.

Gulášové slavnosti v Liščím mlýně ve Frenštátě pod Radhoštěm. Dospělí si pochutnají na nejrůznějších guláších, děti ocení bazén, skákací hrad, projížďky na koních a hřiště. Vstup zdarma.

SRPEN -Čechy

2.

Tatínkové mohou vyrazit s dětmi do pražské zoo, kde oslaví »Den otců« spolu se samcem pštrosa emu hnědého Taťuldou. Připraven je zábavný program pro celou rodinu.

3.

Zopakujte si s dětmi historii při prohlídce Voskového muzea v Karlštejně. Spatříte výjevy z doby husitské, doby Rudolfa II. i časů francouzského císaře Napoleona, poznáte císařovnu Marii Terezii, císaře Františka Josefa I., české obrozence a osobnosti moderních československých a českých dějin. Rodinné vstupné 230 Kč.

6.

Vyrazte se svými dětmi do Aquapalace Praha a užijte si od 12 hodin letní dobrodružství plné atraktivních soutěží a her, módní přehlídku, taneční vystoupení a spoustu další zábavy.

8.

Romantickou procházku můžete podniknout na zámku Náchod ve východních Čechách. Objekt vlastnila paní kněžna z Babičky Kateřina Vilemína Zaháňská. Děti pobaví medvědi Ludvík a Dáša v hradním příkopu. Rodinné vstupné 240 Kč.

9.

Adrenalinový zážitek poskytne vám i dětem nová bobová dráha v Janově nad Nisou. Raritou atrakce je zatáčka, ve kterém se bob otočí o 450 stupňů. Najdete tady i dětský koutek a velkou restauraci. 10 jízd vyjde děti na 300 Kč a dospělé na 500 Kč. 2 další jízdy jsou zdarma.

12.

Kluky, holky i dospělé pobaví návštěva Muzea panenek a medvídků v Rovensku pod Troskami v Českém ráji. K vidění jsou historické panenky, panenkymiminka nebo třeba panenka vytvořená podle dcery Karla Gotta Charlotty. Otevřeno denně mimo pondělí.

13.

Tohle bude něco! Prožijte tradiční rajčatovou bitvu, zápasy v protlaku a rajčatové hry s dětmi v zábavním areálu Šťastná země v českém ráji. To vše za účasti hasičské sprchy. Dítě platí 80 Kč, dospělý 100 Kč.

16.

Navštivte s dětmi hřebčín Favory v Benicích ve středních Čechách. Můžete si užít projížďku v sedle kladrubských koní nebo se nechat povozit v kočáře. Hřebčín si také můžete prohlédnout. Hodinová jízda na koni vyjde na 450 Kč.

21.

Co víc vaše potomky pobaví než návštěva Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově! Nejohnivější výstava století představí například přes 80 staveb z  více než půl milionu zápalek a čtvrt milionu zápalkových hlaviček! Rodinné vstupné je 250 Kč.

22.

Poučení i zábavu najdou vaše ratolesti v  Techmania Science Center v Plzni. K vidění je více než 60 interaktivních exponátů. Objevíte přitažlivost magnetů a odvážní si sáhnou na 200 tisíc voltů! Budete experimentovat se zvukem, pohrajete si s barvami, se světlem i stíny. Vyzkoušíte si nejrůznější hry a hlavolamy. Rodinné vstupné je 300 Kč.

23.

Romantiku zažijete při návštěvě Motýlího domu v Žirovnici u Frant. lázní. Od vajíčka přes housenku, kuklu až po živého motýla se před vámi odehraje celý cyklus jejich života. Otevřeno je denně mimo  pondělí

SRPEN - Morava

1.

Hlavně kluky a tatínky zaujme Technické muzeum Tatra, které najdete v Kopřivnici v Moravskoslezském kraji. Expozice zachycuje vývoj aut z legendární Tatrovky. K vidění je i akrobatický dvouplošník či motoráček »Slovenská strela«. Otevřeno denně kromě pondělí. Děti 70 Kč, dospělí 110 Kč.

4.

Muzeum výroby dřevěných hraček v Albrechticích v Jizerských horách vaše děti pobaví. V areálu absolvujete prohlídkovou trasu, na níž uvidíte, jak se obyčejný špalík mění v dřevěný vláček, korále nebo oblíbenou postavičku krtečka. Exkurze probíhají po předchozí domluvě od pondělí do pátku. Objednávky tel.: 483 356 325.

5.

Zkuste prohlídku sklepení zámku Potštejn ve Východních Čechách. Expozice Bubákov je strašidelná, zábavná i poučná. Vstupem do tajemného sklepení se rázem ocitnete v jiném století a budete hledat zdejší poklad! Rezervace prohlídky na telefonu 728 939 028. Rodinné vstupné 300 Kč.

11.

Na výlet se vydejte do papírenské manufaktury ve Velkých Losinách. V Muzeu papíru poznáte tradiční výrobní techniku papíru, dějiny řemesla i řadu technických zajímavostí. Děti i dospělí si také mohou vlastnoručně vyrobit svůj papír. Rodinné vstupné 230 Kč.

14.

Pravý starodávný jarmark si užijete o víkendu 13. a 14. srpna ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. K vidění budou stará řemesla, ochutnat můžete pravé valašské koláče frgály nebo ovčí sýry ze salaší. Děti se zase dozvědí, jak naši předci v tomto regionu žili a bydleli.

18.

Projeďte se Krasobusem! Celé prázdniny mají cestující v Moravském krasu k dispozici speciální autobusovou linku, která bude vozit turisty z Blanska k nedalekým Punkevním jeskyním. Cestující za jízdenku získají slevu na vstupné do Kateřinské jeskyně, blanenského zámku nebo do aquaparku. Cena celodenního jízdného je 44 Kč, děti do 6 let mají jízdu zdarma.

24.

Vypravte se do Leteckého muzea v Olomouci a nebudete litovat. Pokochat se můžete například Migem 21, Migem 15, Aerem L39 Albatros, proudovými motory, katapultovací sedačkou nebo kabinou Migu 21MF, který ještě před několika lety létal u Armády ČR. Pondělí je zavřeno, vstupné je 25 Kč pro děti a 50 Kč platí dospělí.

25.

Poznejte život v tropech na výstavě exotických plazů, obojživelníků, pavouků a ryb. Expozici najdete ve valtickém Muzeu vinařství, zahradnictví a životního prostředí. K vidění je  chřestýš brazilský, kobra monoklová či zmije rohatá. Nechybí ani jedovatí pavouci nebo záhadný bazilišek zelený.

26.

V centru Ostravy, vedle areálu Výstaviště Černá louka, naleznete unikátní svět miniatur. Městečko MINIUNI nadchne děti i dospělé. Kde jinde byste měli jako na dlani 34 modelů významných budov evropských měst a 7 divů světa! Rodinné vstupné 170 Kč.

28.

Milovníci dobrodružství neodolají prohlídce Muzea Zdeňka Buriana ve Štramberku na severní Moravě. K vidění jsou Burianovy ilustrace pravěkých zvířat. Ve městě najdete vyhlídkovou věž Štramberskou trúbu. Pondělí je zavřeno, vstupné na Buriana je 10 Kč.

Přečtěte si
Tarpedivan
31. 5. 2019 • 18:58

No, naše děti se dokáží bez problému zabavit samy. Letos jsem se jim totiž na zahradě rozhodl udělat takové menší hřiště a už teď tam tráví celkem dost času. Ještě to teda není úplně hotové, zatím tam mají pouze pískoviště, ale rád bych jim tam pořídil i třeba nějakou takovouto skluzavku: http­s://hr­acky­zado­brekac­ky.cz­/hrac­ky-na-zahradu/klouzacky-skluzavky/detska-skluzavka-s-basketbalem-oqr83

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.