Další majetková přiznání: Rejžovali i senátoři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další majetková přiznání: Rejžovali i senátoři!

Tomáš Töpfer
Tomáš Töpfer (foto Aha! - Alexandr Malachovský, ara)

Aha! včera jako první uceleně informovalo o majetkových přiznáních poslanců, která je nutné odevzdat do dnešního dne.

Stejnou povinnost mají i senátoři, a ani oni při své funkci nelenili a shromažďovali penízky. Nejúspěšněji to dělal herec, režisér a senátor za ODS Tomáš Töpfer…

Töpfer, Schwarz a Palas dostali miliony

Jako spoluvlastník Divadla Na Fidlovačce a pražské restaurace U Kalicha si Töpfer za loňský rok připsal na účet 8,6 milionu korun. O několik milionů méně si pak přivydělali senátoři Zdeněk Schwarz (za ODS) či Jaroslav Palas (ČSSD).

Schwarz dostal 1,37 milionu korun jako ředitel pražské záchranné služby, Palas pak 1,13 za práci hejtmana Moravskoslezského kraje.

Štěchův odborářský plat byl přes 40 tisíc

Další zisky pak oproti Sněmovně, kde si ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) vydělal přes firmu Phare téměř 21 milionů, působí střízlivě.

Poněkud kuriózní je příjem šéfa Senátu Milana Štěcha (ČSSD), který za působení v čele Českomoravské konfederace odborových svazů do dubna 2010 dostal 167 tisíc korun. Znamená to, že jako odborářský boss bral přes čtyřicet tisíc měsíčně…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.