Hasiči řeší záhadu: Slámu zapálila voda! Škoda přes milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hasiči řeší záhadu: Slámu zapálila voda! Škoda přes milion!

Hasiči s ohněm bojovali několik hodin.
Hasiči s ohněm bojovali několik hodin. (HZS Zlínského kraje)

Může být příčinou požáru voda? Možná si právě taky ťukáte na čelo. To přece není možné. Ale je! V Holešově se to o víkendu stalo!

Poškozenou střechou, kterou před pár dny poničila v obrovská bouře, totiž zatekla do balíků slámy ve velkoobjemovém seníku voda. A to byl, věřte nevěřte, začátek požáru...

„Voda se zapařila, sláma nabobtnala a když se v minulých dnech pro změnu opřelo do uskladněných balíků přes opravenou střechu ostré letní slunce, projevil se málokdy vídaný efekt,“ vysvětluje mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Majitel objektu si všiml zápachu připomínajícího hoření. Na místo vyrazilo šest hasičských jednotek. Zaměstnanci mezitím přepravovali slámu ven z objektu.

To ale způsobilo, že se okysličila, a v seníku začalo hořet. Hasiči se zapotili, museli zasahovat s kyslíkovými přístroji. Škoda byla odhadnuta na milion a čtvrt Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.