Třetí nehoda českého autobusu v jediném týdnu: Řidič si zdříml! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Třetí nehoda českého autobusu v jediném týdnu: Řidič si zdříml!

Na místě zasahovali kromě hasičů i pracovníci Červeného kříže.
Na místě zasahovali kromě hasičů i pracovníci Červeného kříže. (bfvlb.steiermark.at)

Skřípění plechu, výkřiky naprostého zděšení, bolest. Probuzení do skutečného hororu zažili pasažéři českého autobusu, který mířil k chorvatským plážím.

Tam však nedojel, na dálnici A9 na jihu Rakouska pravděpodobně přemohl řidiče mikrospánek a s autobusem naboural do bočního náspu vozovky. Výsledkem je 17 zraněných!

Z celkového počtu zraněných jsou nejméně čtyři lidé zraněni těžce a dalších 13 cestujících má zranění lehká. Autobus vezl turisty na zájezd k moři do Chorvatska a na palubě měl celkem 57 lidí.

K nehodě došlo kolem jedné hodiny ranní, tedy v době, kdy všichni spali a náraz je tvrdě probudil. Nelze se proto divit, že většina byla v šoku. Zranění mají převážně zlomeniny a jsou průběžně ošetřováni v blízkých nemocnicích.

„Patnáct osob bylo přijato do Všeobecné nemocnice Wagna, tři děti s neurčenou mírou zranění byly převezeny na oddělení dětské chirurgie ve Štýrském Hradci,“ uvedl Herbert Putz z oddílu záchranářů. Dodal, že v některých případech pomáhal původem český pracovník Červeného kříže na místě s tlumočením.

Pro nezraněné cestující bylo zřízeno nouzové ubytování v hasičské zbrojnici ve městečku Strass. Hasiči dali našim lidem teplé nápoje a deku. Nezranění turisté pak náhradním autobusem pokračovali do Chorvatska, pro zraněné dovolená skončila.

Tragický účet jediného týdne

Včerejší nehoda na dálnici A9 je již třetí vážnou dopravní nehodou českého turistického autobusu za poslední týden! V neděli 19. června se vyboural autobus na rakouské Severní dálnici A5 u Mistelbachu. Čeští turisté se vraceli z Chorvatska a celkem se zranilo 13 lidí.

Den nato, v noci na pondělí 20. června, zahynuli dva lidé při srážce českého autobusu a slovenského kamionu na maďarské dálnici M15 u města Hegyeshalom. Deset lidí bylo tehdy vážně zraněno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.