Opilec ucpal kanál: Zachraňovalo ho 13 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Opilec ucpal kanál: Zachraňovalo ho 13 lidí!

Mladík ležel v bahně a vodě na dně kanalizační šachty.
Mladík ležel v bahně a vodě na dně kanalizační šachty. (pro Aha! – HZS Zlínského kraje)

Šel domů z hospody a spadl do kanálu! Mladíka (23) objevil ve středu večer muž, který si všiml, že víko kanalizace je odkryté, a chtěl poklop dát na své místo. Protože opilci na dně stoky hrozilo nebezpečí, postupně se k ní sjelo třináct hasičů, policistů a záchranářů!

Obávali se o jeho zdraví kvůli možnému nadýchání nebezpečných látek z kanalizace. Tělo opilce s 1,3 promile alkoholu v krvi navíc zablokovalo odtok kanálu a hladina vody po večerním dešti začala stoupat!

„Po beznadějném pětatřicetiminutovém přemlouvání začala být situace neúnosná. Muž na výzvy nereagoval a nakonec byl agresivní,“ popsal mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Podchlazeného opilce nakonec zachránil jeden z policistů, který k němu sestoupil a navlékl mu lezeckou smyčku kolem ruky. Poté ho hasiči úspěšně vytáhli a záchranáři odvezli na záchytku. Cestou se mladíkovi vše rozleželo v hlavě a zachráncům poděkoval.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.