Kostková odstartuje poslední běh pro život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kostková odstartuje poslední běh pro život

Patronka Kostková s Janem Antonínem Duchoslavem.
Patronka Kostková s Janem Antonínem Duchoslavem. (Aha! – David Kundrát)

Čtvrtý ročník Běhu pro život, jehož cílem je vybrat 3,5 mil. Kč na zajištění domácí péče pro onkologicky nemocné děti, vyvrcholí 25. června v Praze.

Patronkou pražského Běhu pro život je i v letošním roce herečka a moderátorka Tereza Kostková, známá například ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Pojišťovna štěstí. Během odpoledního programu vystoupí i kapela Queenie – Queen Revival. Cílem 4. ročníku běhu, který organizuje Nadační fond Tesco, a v Praze se koná pod záštitou primátora Bohuslava Svobody, je vybrat 3,5 milionu korun. Právě tato částka je třeba na zajištění domácí péče pro 160 onkologicky nemocných dětí po dobu dvou let. K dnešnímu dni se podařilo vybrat více než 1,6 mil. Kč! Pražský běh odstartuje v sobotu 25. června v 15 hodin od Průmyslového paláce v Holešovicích, kde bude též cílová rovinka.

„Jsem moc ráda, že mohu být opět patronkou Běhu pro život. Podobných iniciativ pro skutečně dobrou věc není nikdy dost. A navíc – jak lépe aktivně strávit volný den než udělat s přáteli nebo rodinou něco pro sebe a své zdraví a současně pomoci druhým? Doufám, že Pražané budou mít stejný názor a rozhodnou se také podpořit domácí péči onkologicky nemocných dětí. Na shledanou na startu,“ vzkazuje Tereza Kostková.

Cílem projektu je kromě jiného také podpora zdravého životního stylu. Trasy jsou, včetně té pražské, navrženy tak, aby je zvládl opravdu každý třeba s malými dětmi nebo kočárkem – není nutné běžet, ale zúčastnit se. Trasa pražského běhu začíná u Průmyslového paláce. Účastníci poběží krásným a udržovaným parkem Stromovka, který k běhu nabízí přímo ideální podmínky, okolní prostředí plné zeleně totiž poskytuje příjemný polostín. Trasa povede podél Vltavy a Malé říčky, zpět do cíle se účastníci dostanou kolem Zeleného rybníka a Rozinky. Cíl běhu je stejně tak jako start před Průmyslovým palácem.

Již od 13.30 bude pro zájemce připraven bohatý doprovodný program. Na děti čeká maxitrampolína, skákací hrad, horolezecká stěna a další atrakce, v 15.30 začíná koncert kapely Queenie. Samotný závod bude odstartován v 15 hodin. Každý zaregistrovaný běžec obdrží originální tričko Běhu pro život, startovní číslo, malý dárek a v cíli zaslouženou medaili.

Celý výtěžek Běhu pro život bude věnován na nákup pomůcek nezbytných pro zajištění domácí péče, školy na dálku, ošetřujícího personálu a spotřebního zdravotnického materiálu.

Autor:  onl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.