Lázeňská péče: Připravte si 26 662 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lázeňská péče: Připravte si 26 662 Kč!

Lázně
Lázně (Profimedia.cz)

Jako by nestačilo, že se chystá placení za nadstandardní lékařské úkony!

Ministr zdravotnictví Leoš Heger prosazuje i to, aby si pacienti částečně, nebo dokonce úplně, hradili pobyt v lázních.Podle VZP trvá obvyklá doba léčení tři týdny, úplná péče u jednoho klienta stála loni 26 662 Kč za celý pobyt. A zhruba takovou částku bychom si po schválení zdravotnické reformy platili sami.

Mírnější varianta počítá s tím, že některé úkony budou pojišťovny alespoň částečně hradit. I v takovém případě bychom museli sáhnout do peněženky pro zhruba 10 tisíc korun za pobyt. Navíc by lidé už nemohli pobírat nemocenskou, i kvůli lázním by si museli brát dovolenou.

Ministerstvo odhaduje, že by tak ušetřilo až miliardu a půl ročně. Podle něj si loni užívalo zcela hrazenou péči 102 tisíc lidí! A Česká lékařská komora už začala chystat seznam...

Penzistka: Na lázně můžu zapomenout

Penzistka Vlasta Zemanová (76) musela nejednou rehabilitovat v lázních. Pokud se vládě podaří prosadit, aby si pacienti za pobyt více připláceli, nebo si jej musela platit sama, na lázně může už jen vzpomínat.

„Před lety mi byla voperována endoprotéza kyčle. To si pak vyžádalo několik rehabilitací ve Františkových Lázních,“ uvedla Zemanová. „Dosud se to dalo zvládnout. Platit tisíce korun z důchodu by pro mě ale bylo neúnosné,“ povzdechla si důchodkyně.

„Nedovedu si představit, co čeká lidi, kteří podobnou operaci podstoupí nyní. Já po ní měla ještě měsíce bolesti, špatně se mi našlapovalo, v lázních se mi věnovali specialisté, a to byla úleva. Naštěstí jsem to tehdy měla prakticky zdarma, z důchodu bych si je nemohla dovolit,“ dodala Vlasta Zemanová.



Přečtěte si
johanka
25. 6. 2011 • 13:48

Do našich lázní se jezdí léčit a regenerovat síly, zejména Němci a jiní cizinci. To pro nás - obyčejné lidi, opravdu není. Mnoho lidí mluví o minulém režimu jako o "totalitě", já však mám pocit totality až v současné době. Před rokem 1989 jel každý člověk, který byl po operaci například žlučníku, automaticky do lázní, teprve po jejich absolvování byla léčba ukončena. Já jsem byla na operaci žlučníku asi před 6 lety, měla jsem 14 kamenů. Při propouštění z nemocnice jsem poprosila pana primáře, jestli bych nemohla dostat lázně. On mi odpověděl, že nikoliv, to prý bych musela mít ten žlučník v zánětu....... Myslím, že naše lázně už pro nás, vážení, nebudou (zvlášť ne pro ty z nás, kdo se živí poctivě a nekrade )

zadnice
23. 6. 2011 • 09:34

Lázně nebudeme potřebovat!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.