Jaroslav Šmíd: Chci se zabít! Kvůli výhrůžkám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jaroslav Šmíd: Chci se zabít! Kvůli výhrůžkám!

Jaroslav Šmíd
Jaroslav Šmíd (Mediafax)

3,5 roku za zabití táty (†36) tří dětí má v base strávit Jaroslav Šmíd (76), manžel známé bývalé atletky Fibingerové (61). Jenže i jeho právník přiznává, že do vězení možná muž nikdy nenastoupí. Je prý nemocný a navíc má sebevražedné sklony.

Jaroslav Šmíd byl v lednu odsouzen v Hodoníně za to, že způsobil smrtelnou nehodu, když v opilosti srazil a zabil cyklistu. Do vězení ale zatím nenastoupil. Vymlouvá se na podlomené zdraví a žádá odklad. O něm dosud soudkyně nerozhodla. „Jeho stále se zhoršující zdravotní stav vylučuje i další aktivity typu uprchnutí a podobně,“ uvedl včera obhájce odsouzeného Richard Maleček.

Šmíd už dříve uvedl, že do vězení nikdy nenastoupí. „Svým prohlášením měl na mysli jedině to, že si raději vezme život, než aby nastoupil do vězení. Tento výklad je potvrzen i lékařskými zprávami, podle kterých odsouzený Jaroslav Šmíd projevuje sebevražedné tendence,“ upřesnil právník.

Jeho klient prý navíc čelil výhrůžkám, které jeho psychice nepřidaly. Na konci loňského roku obdržel korespondenční lístek, na kterém byla vylepena jeho fotografie, k níž bylo připsáno: »Hajzl chlap« a text »Spravedlnost si tě najde, a pak budeš pykat, necháme tě zdechnout hlady – připrav se!«

Sám Šmíd tvrdí, že vše je zmanipulované tak, aby vinu odnesl on, za smrt si prý může cyklista sám. Pozůstalým se ani neomluvil.

Autor:  miš

Přečtěte si
vlajka
19. 6. 2011 • 11:02

Asi jsem si měl říkat třeba bohatypodnikatel 2,(je to pro tebe přijatelné?) ale po shlédnutí tvého příspěvku z 18/6 v 21,52 je jasné, o kom se dá říci že je ouchyl.

xviktorie
19. 6. 2011 • 09:24

pan Šmíd se vybarvuje. Jo kdyby to byl nešťastný člověk, kterému se stal jediný incident, on ho litoval, podle toho se snažil chovat i k rodině postiženého. Ale o Šmídovi se v kraji říkalo, že nametený jezdí pořád, po činu zbaběle zdrhal, pak se snažil hodit špínu na mrtvého - a teď ještě čeká milost? Bohužel v mých očích ho ani stáří neopravňuje k tomu nenést následky za své chování. A o šílené Helče se ani vyjadřovat nebudu... Ta se momentálně bude soudit i s ubohým divadelním dramatikem, že si dovolil napsat hru, že se v atletice v 70. a 80.letech zobalo jak o závod, aniž tam Helču jmenoval. Ta se ve hře poznala a je dotčena, že si někdo dovolí takové téma otevřít... Ach jo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.