Další piráti ohrožovali řidiče na D1: Padaly i facky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další piráti ohrožovali řidiče na D1: Padaly i facky

Silniční piráti jsou dnes velkým problémem
Silniční piráti jsou dnes velkým problémem

Emoce dvou rozezlených řidičů opět explodovaly na dálnici D1.

Jen náhodou nedošlo k tragédii. Riskantní předjíždění, zastavení aut v levém pruhu a »fackovačka« mohly mít za následek krvavý karambol...

Incident se odehrál 11. května na 11. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu nedaleko nájezdu na Pražský okruh. Policie má k dispozici kamerové záběry hazardování obou pirátů. Předmět sporu? Trest za pomalou jízdu.

Co se stalo?

Rychlost vozu BMW v levém pruhu se nelíbila řidiči luxusního sportovního automobilu Aston Martin. Chvíli na »bavoráka« blikal, tlačil se mu na kufr a pak ho podjel zprava. Za trest nakonec před BMW prudce zabrzdil.

Tím ale jejich klání neskončilo. O kilometr dál trestal řidič (37) BMW šoféra (44) Aston Martina. V rychlém pruhu se zařadil těsně před něj a za plného provozu ho donutil zcela zastavit. Brzdit musela i auta za nimi.

Oba řidiči vystoupili a začali se hádat. Šofér BMW pak dal protivníkovi z Aston Martina facku. Ten šel žalovat dálničním policistům v Mirošovicích. Přitom ale »praskla« i jeho hazardní jízda.

Až tříleté tresty

Policie už případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví. Pachateli hrozí až tři roky vězení. „Prozatím jsme oba řidiče vyslechli. Dosud nikdo obviněn nebyl. Hledáme svědky incidentu,“ řekl Aha! Josef Šveněk, vrchní inspektor dálniční policie Mirošovice.

Psycholožka Krocková: Je to pro ně adrenalin!

Trestání pomalé jízdy se už nevyplatilo Luboši Lacinovi, který riskantním manévrem vytlačil z dálnice D1 mazdu se dvěma lidmi. Soud ho za to poslal na pět let do vězení.

Pro pokus o těžké ublížení na zdraví stíhá policie i Aleše Trpišovského, který v bílém mercedesu v prosinci podobným způsobem trestal pomalejší řidiče na D1. „Tyto typy řidičů neuvažují o tom, co mohou způsobit a co jim za to hrozí. Je to pro ně adrenalin. Jejich vědomí se zúží jen na manévr a touhu vyhrát,“ říká psycholožka Janina Krocková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.