Koně Převalského odletěli do Mongolska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Koně Převalského odletěli do Mongolska!

Před naložením do transportních beden dostali koně preparát na uklidnění, aby se nezranili
Před naložením do transportních beden dostali koně preparát na uklidnění, aby se nezranili (Foto Aha! – Karel Kopáč, zoo Praha)

Čtyři koně Převalského z pražské zoo odletěli včera vojenským dopravním letounem CASA z pražského letiště ve Kbelích do západního Mongolska.

Tam v rezervaci oživí populaci těchto ohrožených zvířat.Tři klisny a jeden hřebec dostali před transportem preparát na uklidnění. Převoz na letiště i nakládání do letadla tak zvládli bez problémů.

Ještě však není vyhráno. Samotný let totiž trvá s dvěma mezipřistáními 17 hodin! Největší nebezpečí koním hrozí, pokud se v boxech např. splaší. Mohli by se zranit. Po celou dobu s nimi bude veterinář a kurátor chovu.

Po přistání v Mongolsku na ně bude ještě čekat 250 km terénním vozem do rezervace. Ve volné přírodě byl kůň Převalského – poslední divoký kůň vůbec – vyhuben před 40 lety. Zoo Praha má lví podíl na jeho záchraně



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.