Zanedbaná Klárka (5): Jedla zbytky ze země! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zanedbaná Klárka (5): Jedla zbytky ze země!

Než dali Klárce místní najíst, sbírala zbytky ze země.
Než dali Klárce místní najíst, sbírala zbytky ze země. (Aha! – Petr Podroužek, ara)

Několik týdnů museli mít lidé v hospodě v brněnské Kubíčkově ulici pocit, že tu přebývá pětiletý bezdomovec. Hladová, špinavá Klárka chodila kolem popelnic a jedla ze země. Až nyní však došla lidem trpělivost a přivolali městskou policii.

Pohublou holčičku, která si »hrála« od rána do večera venku, pozorovali lidé několik týdnů. „Často byla ubrečená, bylo nám to divné. Pak jsme ji viděli, jak jí ze země, vzali jsme ji ke stolu a koupili jí jídlo. Během chvíle ho spořádala,“ řekla Aha! obyvatelka ulice Denisa (21), která vzápětí volala strážníky.

„Přijali jsme zprávu, že v jedné restauraci se už několik dnů pohybuje holčička zanedbaného vzhledu, která chodí stále ve stejném oblečení a sbírá jídlo ze země,“ řekla Aha! mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Klárka vypověděla, že chodí domů každý večer až za tmy, že maminku nevidí, protože se vrací z práce až pozdě v noci, a tak pokaždé čeká, až ji bratr Honza pustí domů. Nebývá to dřív než v deset, a navíc ji prý mlátí.

„Odvezli nás k výpovědi. Ještě před ní si však pro holčičku přijela maminkaa během výpovědi už nám volala známá, že holčička zase lítá kolem domu. Nakonec matku našli opilou,“ doplnila svědkyně.

„Jediné, co vám v tuto chvíli mohu říct je, že prověřujeme, jestli se matka nedopustila trestného činu,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková. Případem se už zabývají i sociální pracovníci. Rodina dívky jim prý není neznámá.



Přečtěte si
oooo.
16. 6. 2011 • 06:10

to snad není možné, jak to, že netrávila čas v předškolním zařízení, kam dle věku povinně patří rodičům odebrat!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.