Odborář Dušek: Budou se rozbíjet výlohy! Jen železnice přijde o 302 000 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odborář Dušek: Budou se rozbíjet výlohy! Jen železnice přijde o 302 000 000 Kč!

Dušek se obává rozhněvaných mas v ulicích.
Dušek se obává rozhněvaných mas v ulicích. (Aha! – Dan Černovský)

Čtvrteční celodenní stávka přijde na stovky milionů azasáhne většinu obyvatel Česka. Nepojedou vlaky, někde ani městská doprava včetně pražského metra. Pražské ulice budou blokovány průvody. Hrozí navíc riziko, že se věc vymkne kontrole a blokády budou tzv. živelné…

Odboráři od plánovaných blokád upustili a ulice kolem pražského centra jen dočasně uzavře jejich pochod proti »papalášům«, od sedmi ráno do jedné odpoledne obklíčí ministerstvo financí a budovu vlády. Očekávají, že se skutečných blokád chopí lidé nespokojení s reformami, kteří nepatří k odborům.

„Víte, co je živelná akce? To jsou demonstrace, jako byly v Egyptě, Tunisku a Libyi. Lidé se budou bouřit a rozbíjet výlohy. Zasáhne policie a v ulicích poteče krev. V Řecku se stalo to samé. Hořely vládní budovy a rozbíjela se okna,“ řekl Aha! odborář Jaromír Dušek. Policie bere jeho slova vážně.

„Jsme připraveni i na extrémní scénáře,“ uvedla její mluvčí Eva Kropáčková.

Skeptický je premiér Petr Nečas (ODS). Podle něho odboráři jen blafují. „Živelné blokády jsou hloupost. Všichni vědí, že jde o dopředu připravené akce, jen odboráři za ně nechtějí brát zodpovědnost,“ řekl.

Ministerstvo dopravy včera vyčíslilo předběžnou ztrátu. Jen železnice přijde o 302 milionů Kč! O 20 milionů přijde stát kvůli nižšímu výběru mýtného. Na další miliony přijdou bezpečnostní opatření.

Přečtěte si
lunatic
15. 6. 2011 • 19:38

... já to beru jako VELIKOU legraci - a tou je v podstatě celý můj dosavadní život.Rozbité lze přeci opravit,ne-"kolo se nám polámalo...atd." Hezký den všem v ČR, i odborářům!

marais
14. 6. 2011 • 19:13

Pokud se něco poškodí, necht to zaplatí organizátoři stávky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.