Malí géniové: Obhajovali své vědecké práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malí géniové: Obhajovali své vědecké práce!

Zleva:  Markéta Lapčíková, Martina Lojčíková, Tomáš Kuba a Matěj Sedlák.
Zleva: Markéta Lapčíková, Martina Lojčíková, Tomáš Kuba a Matěj Sedlák. (pro Aha – Jan Čada)

»Horký týden« dnes končí žákům ze základní školy pro mimořádně nadané děti ve ZlíněMalenovicích. Přesně 37 prvňáků až čtvrťáků muselo na rozdíl od ostatních spolužáků obhajovat ročníkové prezentační práce.

Markéta Lapčíková (10)

„Znám možná všechny české hrady a zříceniny, jejich stáří, osídlení i současný stav,“ říká čtvrťačka Markéta, která by okamžitě mohla dělat kastelánku na Karlštejně i na Cimburku. „Ráda bych se co nejdříve naučila čínsky, japonsky, francouzsky i španělsky,“ říká bez uzardění Markéta, která už ovládá angličtinu i němčinu.

Martina Lojčíková (8)

Druhačka Martina má v malíčku koně – dostihové, tažné i třeba ty, na nichž jezdili legendární Vinnetou či Old Shaterhand. Na otázku, co kůň v tělocvičně, bez váhání odpoví: „Ten se krotí nejhůře. Ráda cvičím, ale koně zatím přeskočit nedokážu. Živé koně bych ale jednou chtěla chovat.“

Tomáš Kuba (8)

Tom je ze stejného ročníku jako Martina. Jeho největší zálibou jsou pavouci, vybral si je proto i pro ročníkovou prezentaci. „Vůbec se jich nemusíte bát. Možná trochu toho, kterého jsem si přinesl na přednášku,“ usmívá se a s ledovým klidem popisuje druhy jedů, které jeho miláček sklípkan může v sebeobraně použít.

Matěj Sedlák (7)

Prvňák Matěj udivuje znalostmi stíhaček. Je jako malá chodící encyklopedie letectví. Zamiloval si nejrychlejší stroje, překvapí ale i neskutečnými znalostmi bombardérů. „Až budu o něco větší, tak budu ty stíhačky navrhovat, nebudou ale slyšet ani vidět,“ plánuje.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.