Českem se přehnal obří liják! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Českem se přehnal obří liják!

Blesková povodeň v Hustopečích
Blesková povodeň v Hustopečích (Foto – ČTK /Václav Šálek, HZS Královéhradeckého kraje, HZS Jihomoravského kraje)

Přívalové deště, bouřky a silný vítr nadělaly v Česku pořádnou paseku!

Největší hrůzu kvůli deštivému počasí zažila trojice mladých lidí, jejichž auto na Brněnsku sjelo po podmáčeném svahu pod vlak! Všichni se naštěstí na poslední chvíli spasili útěkem!

Voda také podemlela a strhla část domu v Novém Bydžově a hasiči museli evakuovat dětský tábor. Meteorologové ale mají dobrou zprávu. V nejbližších dnech nám bleskové povodně nehrozí.

Auto smetl vlak

Osobní vlak se v noci na včerejšek srazil na přejezdu v Borači na Brněnsku s vozem Honda Civic. Jeho řidič nebyl schopen střetu zabránit, protože vozidlo sklouzlo z deštěm podmáčené svažité cesty na přejezd. Tříčlenná posádka z auta včas utekla.

Vítr zničil střechu

Dobrovolní hasiči z Úpice zajišťovali v Novém Bydžově velkou část plechové střešní krytiny na domě, kterou potrhal a poškodil silný vítr. Poryv větru také zničil komín, který museli hasiči rozebrat. Bylo velké štěstí, že plech nikoho nezranil.

Voda strhla část činžáku

V centru Nového Bydžova na Královéhradecku se zřítila část činžovního domu, který podemlel  déšť. Místní hasiči museli oknem přízemního bytu evakuovat jednoho muže a psa pomocí žebříku.

Evakuace dětského tábora

Hasiči včera evakuovali dětský tábor v Zahrádce na Třebíčsku. Zdraví 23 dětí a dvou dospělých není ohroženo, tábor se školou v přírodě je ale po přívalových deštích zcela nevhodný k provozu.

Blesková povodeň v Hustopečích

Plné ruce práce měli hasiči v Hustopečích na Břeclavsku, kde přívalové deště zaplavily křižovatku a ulice u Dukelského náměstí. Voda zaplavila prodejny, restauraci a část kina. Zatopeny byly i suterénní byty.

Hasiči museli také zachraňovat posádku fordu, která uvízla v laguně. Voda dosahující do výšky až 60 centimetrů uvěznila řidiče a jeho matku.

Jak bude

● Dnes – Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C

● Sobota – Polojasno, od západu až zataženo s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C

● Neděle – Převážně oblačno, v Čechách občasný déšť. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.