Uškrtil ženu (†55) punčochou: Vraha odhalili po 17 letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Uškrtil ženu (†55) punčochou: Vraha odhalili po 17 letech

Zkušený recidivista Jiří Kutner přišel včera k soudu s ledovým klidem.
Zkušený recidivista Jiří Kutner přišel včera k soudu s ledovým klidem. (ČTK – Libor Zavoral)

Protřelý kriminálník Jiří Kutner (50) z Litvínova si ve vězení dvanáctým rokem odpykává třiadvacetiletý trest za vraždu vlastní babičky.

A celých sedmnáct let žil v přesvědčení, že mu prošla další vražda. I po tolika letech ho ale prozradily testy DNA. Včera stanul před soudem v Ústí nad Labem a hrozí mu doživotí.

Co se kdysi stalo?

V červnu 1994 kdosi uškrtil punčochou ženu (†55) v jejím bytě v centru Ústí nad Labem. Z bytu tehdy zmizela hudební věž. Jeden ze synů oběti včera u soudu vypověděl, že jeho matka měla i nějaké šperky, ty prý již také nikdy neviděl.

Podezření na Kutnera padlo loni, kdy experti kriminalistického ústavu začali prověřovat DNA ze stop, které v roce 1994 policisté odebrali na místě činu. Tehdy se testy DNA nedělaly. Nyní experti našli shodu, protože Kutner je ve vězení a byl mu odebrán vzorek DNA.

„Jde o jeden z prvních případů v České republice, kdy byl pachatel vraždy odhalen pomocí testů DNA,“ uvedl státní zástupce Vladimír Jan.

Vrah stále zapírá

Obžalovaný ale tvrdošíjně zapírá. „Čin jsem nespáchal, v bytě jsem nebyl a poškozenou jsem neznal,“ tvrdil. Vysvětlení pro to, jak se na tričko oběti dostala jeho krev, neměl. S kriminalisty nespolupracoval, odmítl se podrobit i psychiatrickému vyšetření. Podle něj je psychiatr »arogantní prase«.

Úlevu cítí synové zavražděné. Zejména jeden. Policie ho prý před lety z vraždy matky podezírala a během vyšetřování zažil mnoho nepříjemných chvil.

Obžalovaný si nyní odpykává ve Valdicích trest za to, že v roce 1999 ručníkem v Litvínově udusil vlastní babičku (†78) a ukradl jí důchod 3087 korun. Již předtím byl několikrát potrestaný za majetkové a násilné činy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.