Aleš Hušák, který dostal Sazku do dluhů: VYHAZOV! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Aleš Hušák, který dostal Sazku do dluhů: VYHAZOV!

Hušákovi nyní nezbývá nic než smutek a pochybnosti.
Hušákovi nyní nezbývá nic než smutek a pochybnosti. (Profimedia.cz, ČTK)

Je to zpráva, která přišla jako blesk z čistého nebe!

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka včera odvolal symbol marnotratnosti, který loterijní společnost přivedl do konkurzu – jejího generálního ředitele Aleše Hušáka. Ten přijde i o nemravné výhody, které mu zaručovala jeho »supersmlouva«, a byl mu i zakázán přístup do většiny částí sídla firmy…

Soukromý tryskáč na rodinnou dovolenou, vlastní kuchař, dva asistenti, dva tajemníci, dvě sekretářky a dva řidiči, a k tomu navíc dva vozy Bentley po pěti milionech. O to všechno zřejmě Hušák přijde.

„Na základě právní analýzy bylo shledáno, že většina z těchto požitků byla poskytována v rozporu s dobrými mravy, a to zejména za situace, kdy Sazka je v insolvenci právě vinou nekompetentních manažerských rozhodnutí,“ vzkázal Cupka prostřednictvím mluvčí Lenky Tiché.

Stejně tak by měl přijít i o svůj »zlatý padák«, tedy odstupné ve výši 70 milionů korun. „Existují zásadní pochybnosti o platnosti Hušákovy smlouvy na výkon funkce generálního ředitele Sazky,“ řekla Tichá.

A co na to sám odvolaný ředitel? „Pan doktor Hušák žádnou takovou informaci (o odvolání – pozn. red.) nedostal. Plně se soustředí na podání odvolání konkurzu, poté odjíždí na plánovanou dovolenou,“ řekl Aha! jeho mluvčí Jan Tuna. Neokomentoval ale, zda Hušák jede do své vily za 60 milionů korun na Menorce.

Hušák vyhazov fakticky »přijme«, až mu bude doručen poštou. Osobně jej totiž převzít odmítl...

Dělal, že maká zadarmo!

„Odteď pracuji pro Sazku úplně zadarmo,“ prohlašoval před vyhlášením konkurzu nad společností ke konci května Aleš Hušák.

Když ale v květnu přebíral společnost insolvenční správce, přišel na to, že si generální ředitel navzdory svým slibům vzal zálohu na květnový plat. Znamená to tedy, že celou dobu potají peníze bral.

Nový plat 56 tisíc!

Podle pracovní smlouvy Aleše Hušáka, která se dostala na veřejnost minulý týden, si za dobu svého působení v Sazce nárokoval plat zhruba 1 milion korun měsíčně. Další statisíce bral na vlastní požitky, chod kanceláře a podobně.

Od včerejška už generálním ředitelem není, zůstal však v čele představenstva společnosti. Tam pobírá plat 56 tisíc měsíčně. „Aspoň něco,“ může si říci, pakliže mu nevyjde zlatý padák za desítky milionů

Tohle má Hušák ve smlouvě

➤ Zázemí i po odvolání – podle smlouvy může Hušák ještě šest měsíců po skončení ve funkci využívat kancelář, sekretářku, auto s řidičem, mobil s neomezeným paušálem, počítač, notebook, osobní trezor apod.

➤ Bentley za hubičku – podle smlouvy si může Hušák se slevou odkoupit služební vůz – tím pro něho byla dvě bentley, každé za 5 milionů.

➤ Zlatý padák – ať už odejde, či je odejit, smlouva Hušákovi zaručuje odstupné ve výši 70 milionů.



Přečtěte si
edamorcinek
9. 6. 2011 • 06:45

Pan Hušák a jeho menedžment by měl jit sedět a zabavením jejich majetku by se měl zaplatit dluh Sazky.Jak je možne,že ve státnim podniku jsou takové platy a požitky o kterych se normalním lidem ani nesnilo!Když se dívám na TV a vidim jak se tento lump vvysmívá všm,je mi ztoho na zvracení.Copak není u nás žadny zákon,ktery by Hušáka uzemnil?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.