Výbuch v 5. patře ubytovny v Otrokovicích! Granát roztrhal tři muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Výbuch v 5. patře ubytovny v Otrokovicích! Granát roztrhal tři muže!

Těla mužů odváželi pohřebáci v pytlích.
Těla mužů odváželi pohřebáci v pytlích. (pro Aha! – Marek Lukeš, ČTK – Zdeněk Němec)

Mohutná detonace otřásla včera krátce po půlnoci ubytovnou Oáza v Otrokovicích u Zlína. Výsledek je tragický – dva muži zemřeli na místě, třetí krátce po převozu do nemocnice. Za krvavá jatka může vybuchlý ruční granát!

„Zranění byla opravdu devastující. Muži utrpěli četná zranění hlavy, hrudníku i končetin, nedalo se jim opravdu jakkoliv pomoci,“ řekl Aha! mluvčí zlínské záchranky Petr Olšan.

Přivolaný pyrotechnik z Brna po několikahodinovém ohledání místa prozradil zdroj výbuchu – obranný granát F1. Tento zabiják, který ve druhé světové válce používala sovětská armáda, dokáže rozsévat smrt až do vzdálenosti 50 metrů. „Kde se granát na ubytovně vzal, proč s ním muži manipulovali a kdo ho nakonec odpálil, v tuto chvíli netušíme,“ řekla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Podle informací Aha! bydlel trojlístek mužů na ubytovně asi týden. Muži byli ve věku 40, 42 a 45 let a pocházeli z různých částí Moravy. S největší pravděpodobností sehrál v tragédii velkou roli alkohol. Jeden z mužů měl v krvi téměř tři promile.

„Na jejich pokoji se pilo hodně,“ tvrdí jeden z ubytovaných hostů Patrik (57). „Hned po výbuchu jsem běžel do jejich pokoje. Ten obrázek byl strašlivý. Těla těch kluků byla potrhaná, dva z nich ještě žili, třetí už se nehýbal. Pokoušeli jsme se jim pomoct, ale bylo to marné. Na tu spoušť nezapomenu do konce života,“ doplnil.

Několika dalším svědkům tragédie musela pomáhat i policejní psycholožka. „Dvě dívky, které byly v pokoji jako první, se krátce na to psychicky zhroutily. Byla to celkem přirozená reakce, v tom pokoji bylo opravdu hodně krve,“ komentovala situaci policejní psycholožka Kamila Valová. Vedení ubytovny se k celému případu odmítlo vyjádřit.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.