Švýcarský pirát promluvil!: »Já bych se omluvit!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Švýcarský pirát promluvil!: »Já bych se omluvit!«

Sascha Spataro putuje k výslechu.
Sascha Spataro putuje k výslechu. (TV Nova, ara)

Švýcar Sascha Spataro (34), který o minulém víkendu jel jako šílenec v protisměru po mladoboleslavské dálnici, putoval včera z nemocnice k policejnímu výslechu a odtud do cely předběžného zadržení.

Během několika kroků na policejní služebnu se snažil lámanou češtinou omluvit za své řádění, kdy poslal do škarpy nejméně 5 řidičů.

Švýcara včera policie dopravila z vinohradské nemocnice k výslechu na kriminálku v Mladé Boleslavi. Celý sedřený v obličeji a lehce dezorientovaný mžoural do televizních kamer.

„Jsem nervózní. Já bych se omluvit,“ vypravil ze sebe.Na otázku, proč jezdil po dálnici v protisměru a ohrožoval desítky lidí, odpověděl jen jedním slovem: „Blbost.“ Nyní mu za »blbost« hrozí až osm let za mřížemi, protože navíc řídil pod vlivem drog. A lze hovořit o zázraku, že při jeho zběsilé jízdě nebyl nikdo vážněji zraněn...

Jedno lidské srdce ale přece jen zlomil. Jeho česká přítelkyně Tamara původem z Liberce, odkud z domu jejích rodičů zfetovaný Sascha se svým sporťákem vyjel, má z celé události doživotní trápení. Trvale spolu pár žije ve švýcarském Luzernu, kde se Sasha léčil na psychiatrii.

Oba  navíc měli týden do svatby, která se měla odehrát v pátek 3. června. „Tenhle termín se mi moc líbil, neboť podle českého kalendáře mám svátek, takže to spojíme všechno do jednoho. Před týdnem narozeniny a do dvou týdnů svátek a to nejkrásnější – svatbička,“ uvedla  Tamara na Facebooku.

„Snubní prstýnky už máme doma a jsou nádherný. Dnes jsem si byla vybrat už svatební šatečky a jsou též nádherné,“ popsala Tamara před osudnou jízdou svého snoubence.Tomu hrozí 8 let v base a mladá žena nebude trpět sama – je totiž na mateřské dovolené, protože dvojici se před půl rokem narodil syn Sebastian a další dítě je údajně na cestě...

Sousedé Tamary: Jsme rádi, že je pryč!

Obyvatelé liberecké Mlýnské ulice, kde má Tamara trvalé bydliště, jsou rádi, že tam žena už víc než rok nebydlí. „Dost jsme se báli, měla hodně cizích návštěv, byly v tom i drogy,“ tvrdí sousedka Markéta.

Podle ní má žena stále i dluh na nájmu, který neplatila a zmizela do Švýcarska. Zřejmě proto se jí na začátku května neúspěšně pokoušely úřady doručit rozhodnutí o exekuci. „V bytě byli několikrát i policisté, hledali její sestru,“ doplnila sousedka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.