Tragédii v Brně nejspíš zavinil řidič trolejbusu: Jel na červenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tragédii v Brně nejspíš zavinil řidič trolejbusu: Jel na červenou!

Děsivá srážka si vyžádala život důchodce (†77).
Děsivá srážka si vyžádala život důchodce (†77). (Foto ČTK – Igor Šefr)

Policie ani Drážní inspekce stále neznají přesnou příčinu úterní tragické srážky tramvaje s trolejbusem v Brně, při níž zemřel jeden člověk a 15 lidí bylo zraněno.

Svědci ale tvrdí, že chybu udělal řidič trolejbusu, který údajně vjížděl do křižovatky na červenou. Do něj pak v plné rychlosti narazila tramvaj.Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška potrvá vyšetřování možná několik týdnů.

Policie ještě nemohla vyslechnout ani řidiče trolejbusu, který se zhroutil a skončil na psychiatrii. Také Drážní inspekce pracuje s variantami technické závady i selhání člověka.

Na místě zůstal mrtvý důchodce (†77), jehož náraz vymrštil z trolejbusu zadním oknem přímo pod kola projíždějícího automobilu. Jeho manželce musel na místě poskytnout pomoc psycholog.

Zdravotní stav 11 zraněných, kteří stále zůstávají v nemocnicích, je stabilizovaný. „Bezesporu jde o jedno z největších neštěstí, která se v Brně za poslední léta stala,“ shrnula mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.