Česko zažilo pravý letní víkend! Opalování, koupání, túry... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Česko zažilo pravý letní víkend! Opalování, koupání, túry...

Fotografie
Fotografie (internal)

Extrémně dobré počasí, slunečno a obloha bez mráčku přilákaly na pochod Praha – Prčice, který se o víkendu konal pošestačtyřicáté, téměř 20 tisíc lidí. Jde o třetí nejvyšší počet turistů za posledních 27 let.

Chodci se mohli vydat na některou ze 17 tras, které měřily od 13 do 70 kilometrů a čtyři trasy byly připraveny i pro cyklisty. Speciální 13 kilometrů dlouhou trasu určenou pro vozíčkáře letos zdolalo 125 lidí, což bylo stejně jako loni.

Lidé se koupali a opalovali

Lidé po celé zemi využili i nabídky těch koupališť, která už zahájila provoz. Nebo se opalovali jen tak v přírodě. „Je krásně, tak jsem vyrazila na koupaliště na Petynce,“ svěřila se Aha! Pavla Nováková (29) z Prahy, která slunečním paprskům nastavila dokonce své nahé tělo.

Je vidět poslední sníh

Poslední zbytek sněhu ve tvaru bývalého Československa zvaný Mapa republiky je opět k vidění v Krkonoších. Leží na úbočí Studniční hory a dobře jej spatříte například z cesty z Pece pod Sněžkou na Výrovku a z cesty z Výrovky na Luční boudu.

Za příhodných podmínek je mapa dobře viditelná až z Hradce Králové. Protože přírodního sněhu bylo v letošní zimě málo, odtaje Mapa republiky dříve než obvykle a července se nedočká.

904828:gallery:true:true

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.