Postižení Vincent a Jana: Seznámili jsme se na startu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Postižení Vincent a Jana: Seznámili jsme se na startu!

Vincent s Janou cestu absolvovali jen se zastávkou na oběd. Doprovod jim dělal Janin asistent Jiří Vašek.
Vincent s Janou cestu absolvovali jen se zastávkou na oběd. Doprovod jim dělal Janin asistent Jiří Vašek. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Českou republiku včera nadchlo letní počasí, teploty se mnohdy šplhaly ke 30 °C. A i to bylo důvodem, proč se na včerejší 46. ročník pochodu Praha – Prčice vydalo 19 571 lidí, což je třetí nejvyšší počet turistů za posledních 27 let.

Na začátku vozíčkářské trasy byla i Jana Marie Nováková (56) a Vincent Jendrichovský (66) z Prahy. Seznámili se na startu a celou »štreku« absolvovali společně.

Vincent je na vozíku čtrnáct let. Onemocněl stafylokokem a ochrnul na krční páteř. Jana je na vozíku kvůli revmatismu, se kterým bojuje třicet let. Přesto z obou vyzařovala dobrá nálada a optimismus. „Je lepší, když na cestu člověk není sám,“ řekl Vincent. „Vzájemně se podporujeme, povídáme si,“ dodala paní Jana Marie.

Oba absolvovali čtrnáctikilometrovou trasu z Miličína do Prčic. Pochodu se účastnili už pošesté. „Náročné to není. Horší by bylo, kdybychom to museli jít pěšky,“ řekla Jana.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.