Martin Roman z ČEZu a další kumpáni: Tajný mejdan! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Martin Roman z ČEZu a další kumpáni: Tajný mejdan!

Martin Roman
Martin Roman (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, ara)

Ve středu večer se pražská čtvrť Slivenec mohla pochlubit přítomností extrémně vlivných a bohatých lidí.

Na narozeninovou oslavu se sem sjeli například šéf ČEZu Martin Roman a exministr vnitra Ivan Langer (ODS)!

Mejdan se konal ve skromné, ale »modrými« oblíbené hospůdce, kde je pivo za patnáct a večeře za osmdesát. Že by prominenti z politiky a byznysu chtěli šetřit? Spíše jim vyhovovalo ústraní.

Mnozí navíc zajížděli autem přímo do garáže hostince, aby nebyli vidět. „Bylo to úžasné, byla tam spousta krásných lidí. Takovýhle mejdan by nám ve Žlutých lázních mohli závidět,“ rýpl si Ivan Langer do pravidelného místa setkávání pražských kmotrů z ODS, mezi které před svým odchodem z politiky podle mnohých patřil...

A rozhodně se na mejdanu, který trval do čtyř do rána, nešetřil! „Šel jsem tam bez energie a nakonec jsem to tam zavíral,“ dodal exministr, který teď pracuje jako právnický koncipient.

„Alkoholu jsem požil jen přiměřeně,“ upozornil. Stejně jako Martin Roman. „Ten to tam opravdu jen proběhl,“ prozradil.Narozeninovou oslavu pořádali Jaroslav Salivar (ODS) a Zdeněk Zajíček (ODS), bývalí náměstci »Íčka« Langra.

Salivara nedávno odvolal novopečený ministr vnitra Jan Kubice, Zajíček nyní »náměstkuje« na ministerstvu financí.

»Modrý« mejdan: Kmotrovské značky, kam se podíváš!

Multimilionář a generální ředitel energetického gigantu ČEZ Martin Roman (41) s manželkou Lenkou (36) se rozhodli, že své děti nezkazí pohádkovým bohatstvím.

Většinu majetku se chystají rozdat!„Se ženou jsme se dohodli, že většinu peněz chceme ještě za života darovat na dobročinné účely. Jsme si jistí, že žádné z dětí není šťastné proto, že zdědí hodně peněz,“ svěřil se šéf energetického gigantu týdeníku Ekonom.

Potomkům – dcerám Kateřině (8) a Natálii (5) – chce poskytnout pouze základní finanční zabezpečení. Martin Roman dá deset milionů Kč například na projekt Čtení pomáhá, který podporuje čtenářskou gramotnost dětí.

Na peníze se může zřejmě těšit i prezidentův syn Václav Klaus mladší. Jeho pražskému soukromému gymnáziu PORG už v roce 2007 věnoval sto milionů Kč!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.