Strauss-Kahn zuří: Spí na pryčně, baští šlichtu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strauss-Kahn zuří: Spí na pryčně, baští šlichtu!

Šéf MMF (uprostřed) kráčí v poutech na testy DNA.
Šéf MMF (uprostřed) kráčí v poutech na testy DNA. (ČTK/AP)

Šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn (62), který byl v neděli zatčen a obviněn ze sexuálního obtěžování a pokusu o znásilnění pokojské newyorského hotelu Sofitel, nesedí schlíple v koutě a nezpytuje svědomí. Z hrozby 20letého pobytu ve vězení si těžkou hlavu nedělá. Svou vinu popírá a ještě se chová jako pán světa!

Na policejní stanici v Harlemu dorazil brunátný a nasupený politik v poutech na rukou v neděli krátce po jedenácté hodině večer a ihned si začal stěžovat, že se mu nedostalo VIP služeb, na něž je zvyklý!

Sebevědomé vystupování jednoho z  nejbohatších finančníků světa a kandidáta na prezidenta Francie však působilo na americké policisty jako červený hadr na býka! „Policisté se netřesou před tím francouzským idiotem,“ řekl nejmenovaný zdroj americkému deníku New York Post.

A tak Strauss-Kahn zažívá totéž co každý obviněný – nocuje na tvrdé dřevěné pryčně, do špinavé špeluňky dostává úzkým okénkem třikrát denně vězeňskou šlichtu v hodnotě 1,8 dolaru (asi 31 Kč). Jaký rozdíl oproti luxusnímu hotelu Sofitel, kde jeden nocleh stojí 52 tisíc korun a večeří se v načančaném francouzském restaurantu! Strauss-Kahn musí trpět jako zvíře...

A nejméně do pátku ještě trpět bude! Zprvu odložený soud (čekalo se na testy DNA, jimž se podrobil v brooklynské nemocnici) včera totiž rozhodl, že zvrhlíka z vězení nepropustí ani na tučnou kauci.

„Existuje obava, že by podezřelý mohl uprchnout do Francie,“  vysvětlil soudce. Pranic StraussKahnovi nepomohlo, že ho hájí Benjamin Brafman, šíbr, který zastupoval mj. i zpěváka Michaela Jacksona (†50)...

Vše totiž hraje proti obviněnému. Například jej mezi šesti muži zhruba stejného věku i postavy bezpečně identifikovala sama oběť, 32letá pokojská, jejíž jméno policie úzkostlivě tají.

Zatím o ní bylo zveřejněno jen tolik, že jde o africkou imigrantku původem z Ghany, která žije v chudinské newyorské čtvrti Bronx a stará se o dvanáctiletou dceru. „Je to dobrá žena. Milá a přátelská. Byl to pro ni obrovský šok,“ řekla jedna z pokojských, která s ní pracuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.