Kocourek Athlon potřebuje operaci! Jinak oslepne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kocourek Athlon potřebuje operaci! Jinak oslepne!

Athlon potřebuje operaci, aby mohl vidět.
Athlon potřebuje operaci, aby mohl vidět. (psoz.cz)

Jako pověstná bílá vrána působí kocourek Athlon mezi svými pěti černými sourozenci. Možná se právě u něj projevily geny nějakého siamského předka; exotická vizáž mu však žádné štěstí nepřinesla...

Majitelce koťat vyhořel dům a ona se o ně nemohla starat. Athlon se i se svými tmavými sourozenci ocitl v útulku . Veterinář navíc zjistil, že oslepne, pokud rychle nepodstoupí operaci!

Lékařský zákrok a následná péče budou stát útulek zhruba sedm tisíc korun. „Athlonovi kvůli infekci srostla třetí víčka. Doktor je musí odstranit a oči vyčistit,“ vysvětluje Kamila Hanesová z Pražského spolku ochránců zvířat, která se o koťata stará.

Kocourek navíc kvůli antibiotikům nesmí mlíčko od své maminky a musí dostávat speciální výživu. Zatímco jeho tmaví sourozenci sílí, bílý benjamínek chřadne... „To se po operaci změní. Až uvidí a bude moci normálně pít od mámy, už nebude otloukánek,“  doufá Kamila Hanesová.

Athlonek dostal své zvláštní jméno podle typu počítačového procesoru. A to proto, že prý přede, jako když běží počítač.

Pokud mu chcete přispět, můžete poslat peníze na účet útulku Pražského spolku ochránců zvířat 179500872/0300. Do zprávy pro příjemce napište Athlon.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.