Spanilá jízda našich hokejistů skončila: Pláče celé Česko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spanilá jízda našich hokejistů skončila: Pláče celé Česko!

Ach néééé!
Ach néééé! (pro Aha! – Marcela Durasová)

Pohled na kalendář nevěstil nic dobrého: byl pátek třináctého... I tak se ale odpoledne sešikovaly po celé republice tisíce a tisíce fanoušků hokejové reprezentace, aby se pokusily svými hlasy dotlačit český tým do finále mistrovství světa.

Jenže všechna snaha byla marná. Dosud suverénnímu týmu jako by došla pára a semifinále se Švédy projel hladce 2:5. Místo opojného šampusu tak republiku kropily spíš hořké slzy zklamání...

Praha - Staroměstské náměstí: 15 000 zklamaných

Tradičně největší srocení fanoušků českých hokejistů se konalo v Praze na Staroměstském náměstí. Sešlo se jich skoro patnáct tisíc, čímž hravě trumfl i návštěvu v bratislavské Orange Aréně, kde se zápas hrál.

V davu se vedle hokejových dresů často objevovala i fotbalová trika, zejména fandů Sparty a Bohemians, kteří změřili síly ve večerním ligovém šlágru. Na zahrádkách drahých restaurací kolem Staromáku o sobě však dávali znát i žlutomodře odění fandové Tří korunek.

A jejich párty nakonec, ke smůle nás všech, měla šťastnější vyvrcholení...

Brno - Hala Rondo: 3000 zklamaných

Netradičně mohli hokejistům fandit lidé v brněnské hale Rondo. Zápas se tady promítal na obří kostku uprostřed haly, kde je doma Kometa a kde národní tým odehrál poslední přípravný turnaj před odjezdem na Slovensko. Na tribunách se sešly asi tři tisíce hokejových nadšenců.

„Nejkrásnější na tom je, že se celé Česko semkne dohromady! Ta atmosféra je neopakovatelná a byl by hřích tady chybět,“ řekla nám 26letá Klára Janoušková.

Plzeň - Náměstí republiky: 2000 zklamaných

Také v Plzni to pořádně vřelo, před velkoplošnou obrazovkou na centrálním náměstí Republiky se sešly téměř dva tisíce fanoušků. „Sledovala jsem všechny zápasy, nevynechala jsem ani jeden.

Dostala jsem dres, a tak jsem s nadšením vyrazila,“ říkala studentka Lenka Havlíčková (22) a nadšení ji neopouštělo ani při nepříznivě se vyvíjejícím skóre. „I tak jsme nejlepší! Hlavně Ondra Pavelec a samozřejmě Jarda Jágr!“ nedala se znechutit.

Karlovy Vary - Lidový dům: 500 zklamaných

V Karlových Varech se otřásal v základech Lidový dům, přišlo sem asi 500 fanoušků. Ani přes výsledek na hokejisty nezanevřeli a sejdou se prý opět při souboji o bronz.



Přečtěte si
lukreciaborgia
14. 5. 2011 • 16:10

kromě jedné a to jsem já,protože je mi to jedno.Jsou jiní sportovci kteří ve světě něco znamenají a miliadráři mi mohou být ukradeni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.