Student Martin (†20): Sebevraždu plánoval už od února | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Student Martin (†20): Sebevraždu plánoval už od února

Martin uvažoval o sebevraždě už na začátku roku.
Martin uvažoval o sebevraždě už na začátku roku. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Rodina, přátelé i učitelé jsou v šoku ze zbytečné smrti Martina (†20) z Jihlavska.

Mladík doma nechal dopis na rozloučenou a odešel minulý týden do lesa. Tam ho našla jeho sestra mrtvého s nožem v srdci. Dosud se všichni domnívali, že se hoch zabil kvůli nepovedené zkoušce z matematiky. O sebevraždě však uvažoval už od února.

Policie prozkoumala počítač Martina a zjistila, že už v únoru si hledal informace o eutanazii a lécích tišících bolest. „Příčinou smrti byla bodná rána v oblasti hrudníku, cizí zavinění bylo vyloučeno.

Nyní čekáme na výsledky toxikologie, abychom mohli určit přesnou dobu smrti,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Vedle hocha se totiž povalovala injekční stříkačka, takže je pravděpodobné, že se před sebevraždou něčím omámil. Sedativa si nejspíš objednal na internetu.

Martin měl delší dobu problémy s prospěchem ve škole. Nepovedená zkouška, kvůli které by nebyl připuštěn k maturitě, však byla podle nejnovějších zjištění nejspíš poslední kapkou, kvůli které se Martin rozhodl pro dobrovolnou smrt.

„Nemohu se smířit s tím, že by se tak stalo na základě nezvládnutí jednoho testu. Musí to mít zřejmě hlubší kořeny,“ myslí si i ředitel gymnázia Miroslav Paulus, kam Martin chodil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.