Slevové servery v Česku: Začínají jim těžké časy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Slevové servery v Česku: Začínají jim těžké časy

Nákupy slevových kupónů na internetu čekají těžké časy.
Nákupy slevových kupónů na internetu čekají těžké časy. (Profimedia.cz)

V České republice už několik měsíců zuří mánie kolem slevových serverů a hromadného nakupování přes internet. V Česku za tu dobu vznikly stovky slevových serverů, které se s většími či menšími úspěchy snažily navázat na fenomenální úspěch prvního a největšího slevového serveru Slevomatu. Jenže podle odborníků, kteří se problematikou tohoto druhu obchodu zabývají, nastávají odvětví horší časy.

„Zákazníci už si všimli, že klesá kvalita slevových nabídek na úkor kvantity. Z toho důvodu také klesá průměrný počet prodaných slevových kupónů na jednu nabídku,“ popisuje aktuální dění ve světě hromadných internetových slev Michal Hardyn se serveru SlevyDnes.cz.

Ten patří aktuálně mezi dva nejnavštěvovanější porovnávače slev v České republice. „Před dvěma měsíci jsme zpracovávali slevy od zhruba 130 slevomatů, v současné době už je to více jak 200 slevových serverů. Před dvěma měsíci bylo aktuálních zhruba 1200 nabídek na slevy, aktuálně je jich kolem 1600,“ dodává Hardyn.

A co ještě toto obchodní odvětví podle znalců čeká?

- Nejzjevnějším trendem letošního roku v tomto oboru je „pročišťování“ trhu. Stále se sice objevuje velké množství nových webů, nicméně zaznamenáváme významné množství projektů, které konkurenční tlaky neustály a musely svůj provoz významně omezit nebo ukončit.

- Na druhou stranu lze očekávat, že po dramatickém vývoji v minulém roce, začnou vznikat také projekty od konzervativnějších online hráčů. Na začátku března spustil Seznam.cz jeho Seznam Tip. V dubnu spustilo slevový server Aukro.cz

- Dochází ke specializaci slevových serverů – už existují slevomaty zaměřené třeba na steaky, na pobyty nebo na sex. SlevyDnes.cz nabízí specializovanou sekci pobytů, kde lidé mohou vybrat dle kategorií (dovolená, lázeňské, sportovní či romantické pobyty)
- Očekává se, že vzhledem k velikosti trhu se začnou stále více objevovat neseriózní nabídky. „Proto je velmi důležité, aby provozovatelé porovnávacích serverů všechny nabídky kontrolovali a vyhodnocovali,“ komentuje problematiku Michal Hardyn.

- Dalším trendem bude zpřehlednění slev pomoci geo-lokace uživatele a názorného zobrazení slev na mapě. Podobnou cestou jdou američtí giganti jako Google a jeho služba Google Offers a také Bing.com od Microsoftu, který se specializuje se slevami spíše na uživatele mobilních zařízení. Někteří z expertů to ale zatím v tomto ohledu nevidí tak růžově. „Bohužel podobná funkcionalita je v současné době v českých podmínkách obtížně realizovatelná. Informaci o lokaci slevy nám aktuálně předává méně než 20% slevových serverů. Se slevovými servery jednáme o rozšíření a zpřesnění předávaných informaci o slevách, ale zatím bez většího úspěchu.“ tvrdí Hardyn.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.