Fotky mrtvého bin Ládina? - USA: Určitě je zveřejníme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Fotky mrtvého bin Ládina? - USA: Určitě je zveřejníme!

Po internetu včera kolovala další série snímků zabitého Usámy bin Ládina. CIA ale záhy sdělila, že i tentokrát se jedná pouze o fotomontáže.
Po internetu včera kolovala další série snímků zabitého Usámy bin Ládina. CIA ale záhy sdělila, že i tentokrát se jedná pouze o fotomontáže.  (reuters, ara)

Dlouhých 16 hodin v noci ze čtvrtka na pátek přemýšlel, jestli vydat rozkaz k pokusu o dopadení Usámy bin Ládina, a nyní americký prezident Barrack Obama čelí ještě těžšímu rozhodování: zveřejnit, nebo dál tajit fotky zastřeleného zlosyna?

Dát světu jasný důkaz, nebo raději nepobuřovat islámský svět drsnými obrázky, kde má lídr AlKáidy vystřelený mozek z hlavy? „Určitě je jednou zveřejníme.

Otázka je, kdy tak učiníme. Sám jsem je viděl a není pochyb, že je na nich sám Usáma,“ sdělil šéf CIA Leon Panetta. Rozhodnutí prý musí učinit Bílý dům, a tedy zejména prezident Obama.

„Ty snímky jsou otřesné, mohly by na džihádisty zapůsobit jako roznětka,“ obávají se ve Washingtonu. Prvním náznakem vendetty může být včerejší útok ozbrojenců na autobus s předáky turecké vládní strany AKP, při němž zahynul jeden policista.

Premiér Erdogan krátce před útokem mítink opustil ve vrtulníku...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.