Velký test: Zahradní plynové grily!
Grily se stávají běžným doplňkem zahradního posezení. Jaký ale vybrat? Testovali jsme grily větší, které jako zdroj energie používají propanbutan v 10 kg láhvích.
Modely jsme nakoupili, složili (s výjimkou modelu Barbecook) a grilovali různé druhy mas a klobás, v hodnocení pomohl i šéfkuchař z hornoplánské restaurace U Kohoutů.
Na konečný výsledek, tedy kvalitu u grilovaného pokrmu byl dán v hodnocení velký důraz. Dále jsme hodnotili uživatelskou přívětivost, praktičnost a dílenské zpracování i to, jak snadno bylo možné gril vyčistit.
Co je společné
Všechny testované modely jsou vybaveny teploměrem, piezoelektrickým zapalováním, hořáky z nerez oceli, možností regulovat výkon – teplotu grilu. Všechny jsou také opatřeny kolečky pro snadnější přemisťování, některé modely malými, ty jsou vhodnější na pevném povrchu, některé mají kolečka i větší pro snazší pohyb i na nezpevněném terénu.