POTVRZENO! Otakar Tomek skutečně zabil malou Aničku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

POTVRZENO! Otakar Tomek skutečně zabil malou Aničku!

Fotografie
Fotografie (internal)

Vyšetřování vraždy a znásilnění malé Aničky Janatkové (†9) končí. Dozorová státní zástupkyně Jana Hercegová dospěla po prostudování spisu k závěru, že vrahem je s vysokou mírou pravděpodobnosti skutečně Otakar Tomek (†41).

Státní zástupkyně zároveň zastavila jeho trestní stíhání. Dosud jediný obviněný v případu – recidivista Tomek – spáchal ve vazbě sebevraždu a trestní řád neumožňuje vést stíhání proti mrtvému. K činu se nikdy nepřiznal. Podle Hercegové ale pro jeho vinu hovoří uzavřený řetězec nepřímých důkazů.

„V průběhu rozsáhlého vyšetřování nebyla zjištěna žádná indicie nasvědčující tomu, že by pachatelem mohla být jiná osoba,“ uvedla státní zástupkyně.

Zdůraznila, že policie provedla veškeré možné dostupné a v úvahu připadající úkony, aby dopadla pachatele a zajistila maximum důkazů. Usnesení o zastavení trestního stíhání není pravomocné, lze proti němu ještě podat stížnost.

Tyto důkazy ho usvědčují

■ Jednoznačně vyvrácená výpověď Tomka ohledně jeho pohybu a činnosti v den a v místě zmizení Aničky.

■ Jeho psychiatrický a psychologický profil.

■ Nález jeho spermatu na dívčině batohu.

■ Jeho otisky prstů zajištěné na igelitu nalezeném pod batohem oběti. Obviněný přitom popíral, že by se ho dotýkal.

■ Shoda nalezeného vlasu se srovnávacím vzorkem vlasu obviněného.

■ Genetická shoda chlupu nalezeného na oděvu Aničky s profilem obviněného.

■ Pachová stopa Tomka na nářadí, které bylo nalezeno u místa, kde bylo objeveno Aniččino tělo. Toto nářadí pachatel nezbytně potřeboval k vyhloubení výkopu pro ukrytí ostatků.

■ Shoda vláken nalezených na oděvu dívky a obalovém materiálu, ve kterém byla nalezena s věcmi, které Tomek prokazatelně odcizil krátce před zmizením školačky.

■ Výpověď svědka potvrzující přítomnost dívky odpovídající popisem Aničce v doprovodu dospělého muže, který odpovídal popisu Tomka. Viděl je na trase spojující místa nálezu batohu i jejího těla.

870325:gallery:true:true

Přečtěte si
hrneczuhrinevsi
22. 5. 2011 • 18:14

ten tvůj kamarád kriminálník se už odsoudil sám, že a rovnou k trestu smrti. O jednoho zloděje míň, jako usvědčený vrah by se měl jako prase v žitě, takto je to daleko lepší.

sofronie
22. 5. 2011 • 18:13

a z lochu kámoška nejsem...

sofronie
22. 5. 2011 • 18:11

suď a budeš souzen... ale to zřejmě někomu, kdo píše samé vulgarity, nic neříká... zřejmě někdo, kdo rád uráží a prudí

hrneczuhrinevsi
22. 5. 2011 • 17:57

jo, tak ty jsi jeho kamarád/ka z lochu? tak to všechno vysvětluje.Já bych se teda tím moc nechlubil, že jsem se znal s takovým hnusným prasetem zlodějským, pravděpodobně i vrahem malé holky. fujjj.

hrneczuhrinevsi
22. 5. 2011 • 17:56

Tady je spousty silných indicií (jsou tady i důkazy, byť nepřímé) o tom, že Otík byl onen vrah. Kdyby jím neměl být, musela by to být naprosto fantasmagorická historka o tom, že ji sledoval, okradl, přošmejdil ji batoh, pak se tam udělal, dále ohmatal nějaké nářadí, co se našlo poblíž nálezu těla. Samozřejmě že poté, co ji potkal, tak ji pustil, hned nato potkala svého vraha, který naopak nezanechal stopy žádné. Tohleto je na palici. Navíc neprošel detektorem, místo aby se bránil, tak nevypovídal, nakonec si to hodil. Jinak to tělo jistě bylo v pokročilém stupni rozkladu, takže očekávat, že najdeš když už ne stopy po znásilnění (třeba), nemusí být samozřejmost. Navíc když je známo, že on si to tam udělal sám a sperma se tam našlo. Takže spíš ji neznásilnil, pokud tedy nebyl vyloženě při síle a nedal si repete

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.